Ekcémafolt csúfítja el az arcomat - Mit tegyek?

kozmetikus ekcéma szakértő bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Kaszab Csillát, a Life.hu bőr- és nemigyógyász szakértőjét egy olyan olvasónk kereste fel, akinek jó ideje megkeseríti mindennapjait az arcán lévő ekcémafolt. A kozmetikus szakértő elmondta, mi tehet, és mi az, amit semmiképpen nem szabad ilyenkor elkövetni az arcunkkal.

"Kedves Csilla!

Elég stresszes mostanában a munkahelyem, jönnek-mennek a főnökök, a munkatársak, állandóan változik a helyzet - emiatt is lehet, hogy az utóbbi pár hétben egy 200 forintos nagyságú ekcémafolt jelent meg az arcomon, a szám mellett. Kicsit piros és száraz, és bármit kenek rá, nem használ.

Tudna nekem olyan csodaszert ajánlani, ami eltüntetni a látványos csúfságot az arcomról? Alig merek az emberek szemébe nézni a metrón, úgy érzem, mindenki ezt a foltot bámulja.

Nagyon köszönöm:

Betti"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Betti!

A leírtak alapján "csodaszert" nem tudok ajánlani, ehhez személyes konzultáció szükséges. A folyamat hátterében lehet természetesen a stressz okozta immungyengeség, de szerepet játszhat vashiány, vagy akár fertőzés is. Ilyenkor a bőrfelületről bakterológiára ill. mycológiára is veszünk le tenyésztéses vizsgálatot, hogy a pontos diagnózist fel tudjuk állítani.

Emellett kerülendő szteroidtartalmú krémeket rákenni, mert azok sajnos még tovább rontanak a helyzeten, esetleg krónikussá alakítják át a betegséget. A "túlzott" kezelés hatására allergia illetve nem ritkán ótvar is kialakulhat! Azt ajánlom, hogy mielőbb forduljon bőrgyógyász szakemberhez.

Üdvözlettel,
Dr. Kaszab Csilla bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos

Tedd fel kérdéseidet az info@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!



Vigyázz a böjttel! Nem mindegy, hogy mit eszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130222-bojt-ideje-alatt-hogyan-etkezzunk-gyorki-nike-dietetikus-szakerto-valaszol.htmlEkcémával küzdesz? Így lehet szebb a bőrödhttp://www.life.hu/szepulj/20130217-a-lifehu-szakertoje-dr-kaszab-csilla-bor-nemigyogyasz-es-kozmetologus.htmlA kivitől ragyog a legszebben a bőröd!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130325-napi-harom-adag-zoldseg-es-gyumolcs-fogyasztasa-ugyanazt-az-egeszseges.html6 étel, ami tönkreteszi a bőrödethttp://www.life.hu/life/galeria/20130308-etelek-amik-artanak-a-borodnek-so-tenger-gyumolcsei-tej-cukor.htmlA túl sok ápolástól is megbetegedhet a bőrödhttp://www.life.hu/szepulj/20130225-pattanasok-miteszerek-borhibak-kezelese-dr-kaszab-csilla-valaszol.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.