Légiesen könnyű alapozók tavaszra

smink bőrhiba Larion Oscar sminkmester alapozó bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első napsugarak jót tesznek a bőrnek, és hatásosak a pattanások ellen is. Ha még egy tavaszi méregtelenítést is beiktatsz az életedbe, akkor ez az arcbőrödön is meglátszik majd - így nem lesz szükség vakolatnyi alapozókra. Larion Oscar sminkmester segítségével a Life.hu utánajárt, hogyan válasszunk kellemes állagú, légiesen könnyű alapozót tavaszra. 

Figyelj a bőrtípusodra!

Alapozóvásárláskor jó, ha tudod, milyen a bőrtípusod - ezt a csomagolásokon általában fel is tüntetik. "Ha normál vagy kombinált bőröd van, akkor szinte mindegyik készítmény tökéletes, legyen az folyékony, kompakt, stiftes vagy hab állagú formula. Száraz bőrre az E-vitaminnal dúsított és a minerál, ásványi anyagokban gazdag, fénnyel telített alapozók az ideálisak. Amennyiben fénylő, magasabb faggyúháztartással rendelkezik a bőröd, érdemes mattosító textúrájút vagy kifejezetten problémás bőrre való alapozót választani. Arra azonban ügyelj, hogy lehetőleg olajmentes és fényvédővel ellátott terméket vásárolj. A legjobbak a folyékony alapozó textúrák, mert ultrakönnyűek és a fedés intenzitását is tudod szabályozni" - vallja Larion Oscar, az egyik vezető kozmetikai márka sminkmestere.

1. Bobbi Brown, 2. Vichy, 3 Maybelline, 4. MAC, 5. Essence

Ügyelj a színére is!

A Jónő Team oszlopos tagja szerint az alapozó színe is nagyon lényeges, de nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. ,,A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz csak akkor marad láthatatlan, és ez a lényeg. A szín kiválasztása nem könnyű feladat: az üzletekben műfény van, ezért sokszor csalóka a szín meghatározása. Azt javaslom, tedd a kiválasztott színeket az alkarod belső felére, enyhén masszírozd be a színt, majd menj ki a természetes fényre. Ott meglátod, melyik a megfelelő. Ezután próbáld ki a tesztert is: a homlok közepén és az áll vonalától le a nyakra simítsd el az alapozót. Ha ott is harmonikus, akkor máris megvan a tökéletes!

Ha könnyebb textúrára vágysz, válassz egy ma divatos BB krémet. Fantasztikus választékban kaphatók, olyanok, mint a színezett hidratáló krémek, telis-tele ápoló anyagokkal. Ráadásul a bőrödet is 'biztonságban tudhatod', mert mindegyik rendelkezik fényvédővel és külön már kapható problémás bőrre is BB krém. A lényeg, hogy ragyogj magabiztosan, fesztelenül minden nap."

1. Manhattan, 2. Maybelline, 3. Avon, 4. Catrice, 5. Clinique

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.