Akár első osztályba, akár nyolcadikba megy a gyerek, minden szülő vágya az, hogy az ő szeme fénye legyen a legokosabb. A hosszú nyár után azonban nehéz visszazökkenni a mindennapos mókuskerékbe, éppen ezért nem árt az iskolakezdés előtt némi gyakorlás, az ismeretek felelevenítése. Íme, néhány ingyenesen letölthető feladatlap, ami segíti a felkészülést.

Az ementor.hu internetes oldalon az egészen kicsik és a már nagyobbak is bátran böngészhetnek – az általános és a középiskolások közül is mindenki megtalálja a számára szükséges teszteket, feladatlapokat matematika és magyar nyelvből. Az érettségizők is bátran keresgélhetnek itt, biztosan meg fogják találni a legszükségesebb felkészítő feladatsort. Ha pedig elfáradtál a tanulásban, különböző játékokkal lazulhatsz ugyanezen az oldalon.

Forrás: Thinkstock

Az iskolai tehetséggondozás elnevezésű weboldal szintén a felkészülni vágyó diákok számára nyújt hasznos segítséget. Az interaktív feladatok segítségével a másodikosok és a negyedikesek ismeretei bővülhetnek, míg a német és angol nyelvi feladatokkal a nagyobbaknak kedveskednek. De ugyanitt biológia, történelem tantárgyakból is felkészülhetnek a szorgalmas diákok. Sőt! A különböző programozási nyelvekhez is találunk itt leírásokat, feladatlapokat.

A Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia oldalán iskolai, megyei és országos feladatlapokat találnak azok, akik a magyar nyelv helyesírását szeretnék gyakorolni. Az általános iskola első osztályától egészen a nyolcadik osztályig mindenki megtalálja a maga fejlettségi szintjének megfelelő feladatokat.

Az Okosdoboz internetes oldal segítségével matematika, olvasás-írás, nyelvtan, vizuális kultúra, környezetismeret és ének-zene tantárgyakból készülhetnek fel az iskolára azok a tanulók, aki első, második, harmadik vagy negyedik osztályba készülnek. A játékos feladatok segítségével az alsó osztályosok játszva tanulhatnak majd.

Ha ez még nem lenne elég
Ha a fenti feladatokkal végzett a gyerek, de még mindig ég a vágytól, érdemes az általános iskolák saját weboldalain is körülnézni – sok esetben ugyanis ezeken az oldalakon is találunk néhány hasznos feladatot vagy tanácsot a felkészüléshez.