Boszorkánykonyha! Íme, a legjobb természetes napfényvédők

olívaolaj naptej leégés kakaóvaj kókuszdió-olaj boszorkánykonyha természetes UV sugárzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári kánikulában szinte minden nap figyelmeztetnek minket, hogy a magas UV-sugárzás miatt védjük a bőrünket. Most is érvényben van a hőségriadó. A Life.hu tippeket ad, hogyan óvd a szervezeted és a bőröd a káros sugárzástól.

Legutóbb a tiszta, otthon készített dezodorok előnyeire hívtuk fel a figyelmed. Most pedig abban adunk tanácsot, hogyan kerüld el azokat a fényvédő szereket, amelyek rákkeltő és bőrszárító hatóanyagokat tartalmaznak.

Tények és tévhitek a naptejekről - olvasd el cikkünket IDE kattintva!
Forrás: Thinkstock

Erre figyelj!

Amikor fényvédő testápolót, olajat vásárolsz, ne legyen benne Octyl methoxy cinnamale/cinnamate, mert ez az összetevő bár remekül kiszűri a káros UV-sugarakat, erősen rákkeltő hatású. Az alkohol tartalmú termékek is kerülendők, hiszen bár első érzésre hidratálják a bőrt, hosszú távon szárító hatással rendelkeznek.

Mit használj napolaj, naptej helyett?

A legjobb és legegyszerűbb megoldás, ha extra szűz olívaolajjal kened be a bőröd, hiszen a növények tudják a dolgukat, ha a napfény erős sugaraival találkoznak. Használhatsz hideg préseléssel nyert kókuszolajat, kakaóvajat, napraforgóolajat és egyéb növényi olajok kombinációját is, hiszen ezek hasonlóan fejtik ki a hatásukat, mint az olíva. Emellett igyál nagyon sok vizet! Leégés ellen és akkor, amikor megpirult a bőröd, a belső hidratálás fontos, amit csak tiszta víz kortyolgatásával érhetsz el. Arra mindig figyelj, hogy dél és három óra között huzamosabb ideig ne legyél a napon, mert ez nemcsak a bőrödet öregíti, hanem a szíved és a szervezeted is megviseli.

Lépfenefertőzés: pokolvar a bőrön!http://www.life.hu/drlife/20140708-lepfene-fertozes-tortent-tiszafureden.htmlAhogy néhány nappal ezelőtt a Life.hu is megírta, lépfenefertőzés ütötte fel a fejét Tiszafüreden.A gyanú szerint a fertőzés a közétkeztetést is érintheti. A Life.hu a fertőzés terjedési módjára valamint veszélyeire volt kíváncsi.Dr. Life--A nő, akinek tönkretette az életét egy plasztikai műtéthttp://www.life.hu/drlife/20140708-fenekimplantatumat-borzasztoan-elrontottak-renee-talley-ex-sztriptiztancosnonek-sokkolo-video.htmlEgy Las Vegas-i ex-sztriptíztáncosnő szerette volna formásabbá tenni a fenekét, ezért úgy döntött, implantátumokat rakat be. A műtét annyira rosszul sikerült, hogy azóta nem mer tükörbe nézni. Ha meglátod, nem lesznek kérdéseid.Dr. LifeOrigoNyáron is védd! 5 természetes módszer a csókolnivaló ajakérthttp://www.life.hu/drlife/20140627-ajakhidratalas-hazi-modszerekkel.htmlNemcsak a téli hideg és szelek szárítják cserepesre az ajkakat, de a nyári nap is. Ahhoz, hogy a legnagyobb kánikulában is bársonyosan duzzadjon az ajkad, fogadd meg a Life.hu tippjeit.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.