Hunyd be a szemed, és képzeld el, ahogy ülsz a a tengerparton, kezedben egy finom koktéllal, és miközben gyönyörködsz a naplementében, a friss, tengeri szellő egzotikus virágillatot hoz magával... Attól még, hogy a szemeidet kinyitva nem a pálmafák árnyékában, hanem otthon találod magad a kertben, még érezheted az igazi beach-hangulatot: megmutatom, hogy készül a színes nyári manikűr ombre technikával. 

Fotó: Esztergályos Viktória

Amire szükséged lesz: alaplakk, meleg tónusú sárga, narancs, korall, fekete és lila körömlakkok, vékony ecset, fedőlakk és egy sminkszivacs.

1. Első lépésként, mint mindig, alaplakkot használj, hogy a körmök elszíneződését megelőzd. Ezután lakkozz meleg tónusú, sárga körömlakkal, ez lesz az alapja a manikűrnek.

Fotó: Esztergályos Viktória

2. A sárga réteg teljes száradása után fogd a sminkszivacsot, és fess fel rá 3 csíkot a sárga, a narancs és a korall színű lakkokkal.

Fotó: Esztergályos Viktória

3. Ezután óvatos, ütögető mozdulatokkal nyomkodd fel a körömre a szivacs segítségével a színeket, szép átmenetet képezve. A szabad szélekre csempészhetsz egy kis lilát is, még inkább fokozva a naplemente-hatást.

Fotó: Esztergályos Viktória

4. A már teljesen száraz, ombre-mintás körmök körüli bőrre került festéket körömlakklemosóba mártott fülpiszkálóval vagy vékony ecsettel távolítsd el. Én itt csak a nagyját pucoltam le, mivel van még egy kis dolgunk. A gyűrűsujjra ugyanis egy vékony ecset és fekete körömlakk segítségével pálmafák kerülnek: húzz a szabad szélhez egy fekete sávot, ez lesz a föveny, majd erre V-alakban két csíkot, ami a két pálmafa törzse lesz. A pálmaleveleket gyors, középről induló mozdulatokkal tudod a legkönnyebben felfesteni. Ha van kedved, akár egy repülő sirállyal is kiegészítheted a műved.

Fotó: Esztergályos Viktória

5. Utolsó lépésként takarítsd le a maradék felesleges lakkot a bőrödről, várd meg a minta teljes száradását, végül fixáld a manikűrt fényt adó fedőlakkal.

Fotó: Esztergályos Viktória
Ha nyár, akkor fürdőruha: nem árt, ha tudod, milyen bikinik állnak jól az alakodon, erről egy korábbi cikkünkben olvashattál is. Ha szívesen tanulsz a világsztároktól, akkor lesd meg, ők hogyan választanak maguknak fürdőruhát. A nyárhoz elengedhetetlen még a jó napszemüveg is: itt megmutattuk, hogyan válogass az idei kínálatból.