Az ombre még mindig hódít - így készíts színpompás nyári körmöket!

fashion week manikűr körömlakk köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hunyd be a szemed, és képzeld el, ahogy ülsz a a tengerparton, kezedben egy finom koktéllal, és miközben gyönyörködsz a naplementében, a friss, tengeri szellő egzotikus virágillatot hoz magával... Attól még, hogy a szemeidet kinyitva nem a pálmafák árnyékában, hanem otthon találod magad a kertben, még érezheted az igazi beach-hangulatot: megmutatom, hogy készül a színes nyári manikűr ombre technikával. 
Fotó: Esztergályos Viktória

Amire szükséged lesz: alaplakk, meleg tónusú sárga, narancs, korall, fekete és lila körömlakkok, vékony ecset, fedőlakk és egy sminkszivacs.

1. Első lépésként, mint mindig, alaplakkot használj, hogy a körmök elszíneződését megelőzd. Ezután lakkozz meleg tónusú, sárga körömlakkal, ez lesz az alapja a manikűrnek.

Fotó: Esztergályos Viktória

2. A sárga réteg teljes száradása után fogd a sminkszivacsot, és fess fel rá 3 csíkot a sárga, a narancs és a korall színű lakkokkal.

Fotó: Esztergályos Viktória

3. Ezután óvatos, ütögető mozdulatokkal nyomkodd fel a körömre a szivacs segítségével a színeket, szép átmenetet képezve. A szabad szélekre csempészhetsz egy kis lilát is, még inkább fokozva a naplemente-hatást.

Fotó: Esztergályos Viktória

4. A már teljesen száraz, ombre-mintás körmök körüli bőrre került festéket körömlakklemosóba mártott fülpiszkálóval vagy vékony ecsettel távolítsd el. Én itt csak a nagyját pucoltam le, mivel van még egy kis dolgunk. A gyűrűsujjra ugyanis egy vékony ecset és fekete körömlakk segítségével pálmafák kerülnek: húzz a szabad szélhez egy fekete sávot, ez lesz a föveny, majd erre V-alakban két csíkot, ami a két pálmafa törzse lesz. A pálmaleveleket gyors, középről induló mozdulatokkal tudod a legkönnyebben felfesteni. Ha van kedved, akár egy repülő sirállyal is kiegészítheted a műved.

Fotó: Esztergályos Viktória

5. Utolsó lépésként takarítsd le a maradék felesleges lakkot a bőrödről, várd meg a minta teljes száradását, végül fixáld a manikűrt fényt adó fedőlakkal.

Fotó: Esztergályos Viktória

Ha nyár, akkor fürdőruha: nem árt, ha tudod, milyen bikinik állnak jól az alakodon, erről egy korábbi cikkünkben olvashattál is. Ha szívesen tanulsz a világsztároktól, akkor lesd meg, ők hogyan választanak maguknak fürdőruhát. A nyárhoz elengedhetetlen még a jó napszemüveg is: itt megmutattuk, hogyan válogass az idei kínálatból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.