Az a bizonyos je ne sais quoi, amelyet világszerte minden nő irigyel a francia hölgytársaiktól: stílusosnak, klasszikusnak és szexinek lenni, mindenféle erőlködés nélkül. Franciának lenni életérzés – mi most összegyűjtöttünk 10 tippet, amit érdemes ellesni tőlük.

1. A kevesebb mindig több

Ki tudna jobb tanácsot adni az öltözködésben a divat nagyasszonyánál, Coco Chanelnél? A francia tervezőnő szerint mielőtt kilépnél az ajtón, nézz tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt. Ám ugyanez érvényes a sminkedre is: a lényeg, hogy ne bonyolítsd túl!

Forrás: Thinkstock

2. A vörös rúzs

Ha igazán francia szeretnél lenni, felejtsd el a szem hangsúlyozását: egy finom alapozás után tedd fel a kedvenc piros színű rúzsod – és másra már nem is lesz szükséged.

3. Egy méregdrága parfüm

A francia nőnek minden nap ünnepnap, és mivel előszeretettel kényezteti érzékeit, nem hagyja a polcon porosodni legkedvesebb luxusmárkájának illatos üvegcséjét. Egy tiszta, egyszerű parfüm a te kiváltságod is lehet – és nem csupán különleges alkalmakkor.

Egy kis parfümtörténet
Már az ókorban is használták, üzletté azonban csak a huszadik század első éveiben vált. A Life.hu cikke ezúttal egészen másképp közelíti meg az üvegcsékbe zárt illatokat és összegyűjtötte a parfümlegeket: IDE kattintva megtudhatod, melyik a legdrágább, a legnépszerűbb, a legkülönlegesebb és a legtöbbet eladott sztárillat.

4. Egy szép sál

Minél több, annál jobb! Nem hiába a sál a francia nők kedvenc kiegészítője. Szerezz be néhány természetes színű kendőt, amelyeket ezután játszi könnyedséggel tudsz variálni. Kösd a nyakadba, tekerd a hajadba, de akár a régi kézitáskádat is feldobhatod vele.

Forrás: Thinkstock

 

5. A kis fekete ruha

Az egyik legkifizetődőbb befektetése a ruhatáradnak, amely mindig és minden helyzetből képes kimenteni. Egy-két jól irányzott kiegészítő, és már kész is az alkalomhoz illő sikkes öltözéked.

6. A balerinacipő

Audrey Hepburn óta tudjuk, hogy egy lapos talpú balerinánál nincs kényelmesebb, praktikusabb és szebb lábbeli. Egy sietős hétköznapon el sem tudunk képzelni praktikusabb viseletet.

7. A hatalmas napszemüveg

Ápol és eltakar. Egy klasszikus barna vagy fekete színű napszemüveg egyetlen francia nő táskájából sem hiányozhat – legyen akár tél, akár nyár.

8. Felejtsd el a sportos cuccokat!

A sportcipő elegáns ruhával nagyon trendi 2014-ben, egy igazi francia nő azonban soha nem követne el ilyesfajta merényletet a divat ellen. Persze, nem azt mondjuk, hogy az edzőteremben is magas sarkúban egyensúlyozz, egy klasszikus viselethez azonban valljuk be, a legkevésbé sem illenek az élénk színű edzőcipők vagy a sportos fazonú őszi kabátok.

Az edzőcipő az új magas sarkú?
A sportcipő tavaly óta tartja helyét a divat palettáján, a Life.hu trendújságírója pedig maga is elámult, hányféleképpen lehet hordani az edzőtermek lábbelijét - a cikkért kattints IDE.
Forrás: Thinkstock

 

9. Ne mutass túl sok bőrt

Egy vérbeli francia nő anélkül stílusos és szexi, hogy mindent megmutatna magából. És ne feledd: nem csupán a dekoltázsoddal ejtheted rabul az ellenkező nem tagjait: egy csupasz hát vagy egy huncutul felsliccelt szoknya legalább ilyen hatásos tud lenni.

10. Mindig legyél ápolt!

Hiába az összes eddig felsorolt trükk, ha nem gondozod megfelelően a bőröd, elhanyagolod a hajmosást vagy nem tartod rendben a kezeidet. Alakíts ki egy napi szépségápolási rutint és próbáld meg betartani. A Life.hu sztárszerzője, Takács Nóra beauty-tippjeit IDE kattintva olvashatod el.