A világon mindenütt jobb érzés adni, mint kapni, állapították meg egy egy kanadai tanulmány szerzői, miután megkérdezték 126 ország 234 ezer lakosát. Íme, néhány példaértékű történet, amely téged is ösztönözni fog a segítségnyújtásra.

A Life.hu rendszeresen ír olyan emberekről, akik önzetlenségükkel jó példát mutathatnak társaiknak. Goethe alábbi gondolata örök érvényű igazságot tartalmaz: „A boldogságot nem lehet ajándékba kapni. Egyetlen titka: adni, mindig csak adni, jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, és sok-sok önzetlen, tiszta szeretetet."

Két évvel ezelőtt a Facebook közössége fogott össze azért a magyar néniért, aki 90 évesen virágcsokrot árul az utcán az egyik dél-budai bevásárlóközpont előtt, hogy a lányán segítsen. Már több mint hétezren osztották meg a néni fotóját, még Dopeman üzenőfalára is kikerült. A kommentekből kiderült, hogy sokan vesznek rendszeresen virágot, málnát, cseresznyét a nénitől, aki estefelé szokott hazamenni a beteg lányával, a buszra is alig tud felszállni, annyira hajlott a háta, és annyira nehezére esik már.

Forrás: Facebook

Nagyon sokan segítettek rajta, ugyanúgy, mint azon a 82 éves sütiárus nénin, aki  a Nyugati téren árulja saját süteményeit, pogácsáit, a maradékot pedig hazaviszi az unokáinak. Az idős asszony naponta utazik Veresegyházáról Budapestre. Reggel kezd el sütni, majd kettő óra körül indul el a fővárosba, ahol gyakran este 8-ig árul a hidegben is. Irén néni múltjáról az Ítélet-Pázmány blog szerzőjeHoffmann Zsolt  blogjában lehet olvasni, eszerint az idős hölgy a háború után külkereskedelemmel foglalkozott és több nyelven beszél. A néninek nem csak az utca emberei segítettek azzal, hogy örömmel vettek a süteményeiből, egy ismert üzletember is lehetőséget adott neki, hogy egy rendezvényen az ő süteményeit fogyasszák,

Forrás: Kardos Ildikó

Meghatotta olvasóinkat is a 18 éves, korábban állami gondozott Szandra története, aki magához költöztette Ica nénit, aki hat éve az utcán élt. A néni éhezett, betegségekkel küzdött és koszos volt. Szandránál megfürdött, ruhákat kapott és vacsorát és utána úgy éltek, mint unoka és nagymama. Minden szép és jó lett volna, ha egyszer csak nem tűnik el Ica néni, aki szó nélkül faképnél hagyta befogadóját. Végül az utcához szokott hölgy a korábbi, szabad életét választotta...

De nagyon szerettétek azt a cikkünket is, amely egy 99 éves néniről szólt, aki minden nap varr egy ruhát a szegény gyerekeknek.

Ha csak megfordul a fejedben, hogy az alujáróban álldogáló koldusnak adsz pár forintot, akkor tedd meg! Hidd el, te fogod magad jobban érezni tőle!