Van olyan kutya, amelyik jódlizik – 10 dolog, amit nem tudtál az ebekről

Forrás: Thinkstock -
kutya parancs inzulin házi kedvenc vérnyomáscsökkentő jódli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány kutya, annyi jellem. Minden fajta másban jó, de egy dologhoz biztosan az összes kutya ért: a gazdi legnagyobb kedvencének lenni. Íme, 10 dolog, amit még biztosan nem tudtál négylábú barátaidról!

1. Csökkentheted a vérnyomásod azáltal, hogy szeretgeted a kutyádat.

2. A kutyák összegömbölyödése egy ősi ösztönből ered, amely során melegen tartják a testüket és védik a létfontosságú szerveiket alvás közben.

3. A kutyák akár 150 szót és parancsot is képesek megtanulni. A rekordot egy Chaser névre hallgató border collie tartja: 1022 szót ismer.

4. Ha magára hagyod egy időre kedvenc négylábúdat, ne feledkezz meg hagyni neki egy, az illatodat átvett ruhadarabot, ugyanis ez segít a kutyádnak abban, hogy megfékezze a szeparációs szorongást.

Forrás: Thinkstock

5. Az afrikai származású vadászkutya, a basenji az egyetlen kutyafajta, amelyik nem tud ugatni, ezzel szemben olyan hangot ad ki, mintha jódlizna.

6. A minnesotai Cormorantnak egy Duke nevű kutya a polgármestere.

7. Egy, a Kaliforniai Egyetem által végzett kutatás kimutatta, hogy a kutyák féltékenyek lesznek, ha a gazdijuk egy másik állatot vagy épp egy embert szeretget helyettük.

8. A yorkshire terrierek szőre olyan, mint az emberi haj: kifejezetten azért lettek így kifejlesztve, hogy a kutyaszőrre allergiás állatkedvelők is tarthassák őket.

9. A kutyák képesek érzékelni az emberi testben végbemenő változásokat, éppen ezért nemcsak a rendőrség, hanem az orvostudomány is szívesen alkalmazza őket. Például érzékelik, ha a gazdájuk inzulinszintje csökken.

10. Amikor hazaérsz, és azt látod, hogy a kutyád izeg-mozog, összevissza szaladgál, mielőtt megnyugodna és odabújna hozzád, az azért van, mert ilyenkor érzi magát igazán otthon és ez egy ősrégi üdvözlési tradíció – írja a kutyabarat.hu oldal.

Kutyamentés - tele volt a gyomra kővel, ágakkalhttp://www.life.hu/drlife/20141026-csontsovany-kutyat-mentettek.htmlOktóber elején a Southern Animal Alapítvány helyettes igazgatója, a 43 éves Deanna Theis a központ facebook oldalán fedezte fel Alexet, aki a fotón rémületes állapotban volt.Dr. Life--A kutya, aki lepipálja a férfimodelleket – ismerd meg Bodhit!http://www.life.hu/trend/20141015-bodhi-kutya-modellkent-pozol-minden-ceg-vele-akarja-reklamozni-termekeit.htmlEgy amerikai kutya, Bodhi nem mindennapi tehetségével „Menswear Dog" néven vívta ki a modellszakma elismerését.TrendOrigoÁllati barátság – egy kutya és egy delfin különleges kapcsolatahttp://www.life.hu/news/20140919-allati-baratsag-egy-labrador-minden-nap-beuszik-a-tengerbe-hogy-talalkozzon-delfin-baratjaval.htmlLétezhet barátság kutyus és delfin között? Nos, egy igazán különleges videóra bukkantunk az interneten, amely bizonyítja, hogy igen. Ilyen nem csak a mesékben van! NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.