Ahány kutya, annyi jellem. Minden fajta másban jó, de egy dologhoz biztosan az összes kutya ért: a gazdi legnagyobb kedvencének lenni. Íme, 10 dolog, amit még biztosan nem tudtál négylábú barátaidról!

1. Csökkentheted a vérnyomásod azáltal, hogy szeretgeted a kutyádat.

2. A kutyák összegömbölyödése egy ősi ösztönből ered, amely során melegen tartják a testüket és védik a létfontosságú szerveiket alvás közben.

3. A kutyák akár 150 szót és parancsot is képesek megtanulni. A rekordot egy Chaser névre hallgató border collie tartja: 1022 szót ismer.

4. Ha magára hagyod egy időre kedvenc négylábúdat, ne feledkezz meg hagyni neki egy, az illatodat átvett ruhadarabot, ugyanis ez segít a kutyádnak abban, hogy megfékezze a szeparációs szorongást.

Forrás: Thinkstock

5. Az afrikai származású vadászkutya, a basenji az egyetlen kutyafajta, amelyik nem tud ugatni, ezzel szemben olyan hangot ad ki, mintha jódlizna.

6. A minnesotai Cormorantnak egy Duke nevű kutya a polgármestere.

7. Egy, a Kaliforniai Egyetem által végzett kutatás kimutatta, hogy a kutyák féltékenyek lesznek, ha a gazdijuk egy másik állatot vagy épp egy embert szeretget helyettük.

8. A yorkshire terrierek szőre olyan, mint az emberi haj: kifejezetten azért lettek így kifejlesztve, hogy a kutyaszőrre allergiás állatkedvelők is tarthassák őket.

9. A kutyák képesek érzékelni az emberi testben végbemenő változásokat, éppen ezért nemcsak a rendőrség, hanem az orvostudomány is szívesen alkalmazza őket. Például érzékelik, ha a gazdájuk inzulinszintje csökken.

10. Amikor hazaérsz, és azt látod, hogy a kutyád izeg-mozog, összevissza szaladgál, mielőtt megnyugodna és odabújna hozzád, az azért van, mert ilyenkor érzi magát igazán otthon és ez egy ősrégi üdvözlési tradíció – írja a kutyabarat.hu oldal.