Az amerikai fehérneműcég éves divatbemutatójára tényleg mindenki odafigyel: kevés olyan esemény van a világon, ahol ennyi gyönyörű nő vonulna ilyen aprócska ruhadarabokban. Meg sem lepődünk azon, hogy a show-ra tényleg kőkeményen fel kell készülnie a modelleknek - mutatjuk is, hogy mennyire.

A fehérneműcég modelljei nemcsak vékonyak, de formásak is: a Victoria's Secret különösen ügyel arra, hogy a lányok a vékonyságuk mellett nőiesek, kívánatosak legyenek, a testük pedig izmos, feszes és tónusos maradjon. Alapvetően a modelleknek nem szabad éjjel-nappal edzeniük, egy ilyen show azonban megköveteli a rendszeres és szigorú edzéstervet. Itt nincs Photoshop és retusálás - a lányokat teljes valójukban mutatja a kamera.

Forrás: AFP

Persze a mozgás mellett az étkezésre is nagy figyelmet kell fordítaniuk. Adriana Lima például köztudottan nem fogyaszt szilárd ételt a show előtti 9 napban, ehelyett turmixokon él. Sőt, a lányok számára még van egy edzőtábor is Tulumban, Mexikóban, amit az egykori bokszbajnok, Michael Olajide Jr. tart. Itt nagyjából napi 5 órát edzenek, és körülbelül 1000 kalóriát égetnek el testmozgással. Ez egyébként egy pozitív dolog, hiszen régen nagyjából cigivel és kávéval készültek a modellek...

Persze azt fontos megemlíteni, hogy a lányok egy adott alkalomra edzenek, és azért alapvetően karcsúak, így náluk egy néhány hetes tréning is nagyon látványos eredményt hoz. Inspirálódni érdemes tőlük, még akkor is, ha tudjuk, hogy az ő életükben tényleg a legfontosabb a tökéletes test. Meg is mutatjuk, melyik edzésben bíznak leginkább az angyalok

Mihalik Enikő

A magyar modellről pár hete derült ki, hogy második alkalommal ismét ott lesz a gigashow-n. Enikő bele is vetette magát az edzésbe, Instagram oldalán pedig rendszeresen meg is mutatja, milyen gyakorlatokkal készül. A futás mellett a magyar szépség - kiskutyája segítségével - kitörésekkel, guggolásokkal és szabadtéri gyakorlatokkal edz a bemutatóra. 

Nem Enikő az egyetlen

Mihalik Enikőn kívül még 3 magyar modell lépkedhetett a világhírű fehérneműcég kifutóján - itt meg is mutattuk, kik ők. 

Candice Swanepoel

Tavaly ő viselte a show legdrágább, többmillió dolláros fehérneműjét, így minden oka megvolt rá, hogy csúcsformában legyen. Idén is ott lesz a kifutón, így Candice az utóbbi időben komolyabban veszi a táncot és az alakformálást. A Mary Helen Bowers balerina és személyi edző által kifejlesztett Ballet Beautiful órákat látogatja, amikor csak tudja - ez az óratípus ötvözi a balettmozdulatokat erősítéssel és rengeteg nyújtással. Tavaly azt is elmondta a dél-afrikai szépség, hogy kedvenc gyakorlata a kitörés - hogy miért, azt itt elolvashatod. 

Forrás: Instagram/angelcandices

Adriana Lima

A formás combú dél-amerikai szépség a finom mozdulatok helyett inkább a keményebb sportokra voksol - őt Michael Olajide tanítja bokszolni.

Just keep moving baby!

Ein von Adriana Lima (@adrianalima) gepostetes Video am

Persze nemcsak a karoknak, de a hasizmoknak is tökéletesnek kell lenniük - erre pedig Adriana szerint is a legjobb gyakorlat a planking.

Forrás: Adriana Lima

 

Lejárt a felülések ideje!

Hasprések helyett végezz te is statikus hasizomgyakorlatokat - itt már megmutattuk kedvenc crosstréning-gyakorlatainkat a tökéletes hasizmokért. 

Doutzen Kroes

A holland szépség teljesítménye viszont tényleg nem semmi: Doutzen 29 éves, júliusban szülte meg második gyermekét, novemberben pedig kockahasat villantott az Instagramon. Hogy mi a titka? Ő is gyakran megfordul Mary Helen Bowers balettóráin, emellett nagyon figyel az étkezésére. Neki minden jöhet, ami egészéges, és ami friss, ráadásul imád piacozni!

Forrás: Instagram/Doutzen Kroes
Lapos has szülés után?

Lehetséges, méghozzá a jóga segítségével. Itt mutattunk is néhány könnyen, otthon elvégezhető gyakorlatot a pocak elleni küzdelemhez!

Alessandra Ambrosio

Anyuka, szupermodell, kolléganői imádják, és ugyan lassan betölti a 34-et, de az alakja még mindig kifogástalan. Olyanannyira, hogy idén Adriana Limával karöltve viselhetik a bemutató legdrágább fehérneműjét. Így nem csoda, ha a brazil szépség igyekszik odatenni magát: a balett mellett spinningórákra jár, és úszni is imád.

Forrás: Instagram/Alessandra Ambrosio

Nemrég pedig felkerült az internetre az is, milyen gyakorlatokkal lesz szálkásabb és tónusosabb a modell felsőteste. Tanulhatunk tőle!

 

Ne félj a súlyzós edzéstől!

Tévhit, hogy vastagabbak lesznek a karjaid az erősítéstől - itt mutattunk 3 olyan gyakorlatot, amiket súlyzóval kell végrehajtani, az eredmény pedig szálkás és tónusos felsőtest.