Palacsinta? Tejbegríz? Milánói? - Gyerekkorunk kedvenc ételei

Forrás: Thinkstock -
nagymama ebéd klasszikus nosztalgia gyerekkor menza étel gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyára neked is vannak olyan kedvenc ételeid gyerekkorodból, amik kedves történeteket idéznek fel benned. Mindegy, hogy ezek az ízek a nagymama vidéki konyháját vagy éppen a menzán töltött évek kellemes pillanatainak emlékét hozzák magukkal – a lényeg az, hogy egy felhőtlen és gondtalan világot teremtenek köréd. Íme, a Life.hu szerkesztőinek legkedvesebb, klasszikus, gyerekkori ételei.

Mengyán Eszter - főszerkesztő-helyettes

Nagy kedvencem volt az óvodás tea és az általános iskolai tejbegríz. Egyiket sem lehet otthon reprodukálni, mert mindkettőnek az a titka, hogy hatalmas mennyiségben készül és így dolgozták ki a tökéletes ízt. A tea egyszerre volt édes és citromos, a tejbegrízt pedig műanyag tányérban kaptuk. Nem tudom, mennyi poli-összetevő került így az utóbbihoz, de lehet, hogy ez is hozzáadott valamennyit az ízéhez. A nagymamámtól kapott reggeli kakaóról és bundás kenyérről mindig az önfeledt nyarak jutnak eszembe. Sajnos, messze lakunk egymástól és nem reggelizek nála, így ezek az ízek nagyon hiányoznak.

Forrás: Thinkstock

Menyes Barbi – Az Ez zsír! és a Trend rovatok vezetője

Imádtam anyu milánóiját, ez tényleg hiányzik, amióta már nem lakom otthon. Valahogy mindig olyan finomra sikerült, hogy sosem tudtam belőle eleget enni. Anyu szerintem olyan jól főz, mint egy olasz mamma, a lasagnéja is valami csodálatos...

Forrás: Thinkstock

Margitay Klári – fotós, képszerkesztő

Kedvenc ételem (mint gondolom számtalan más gyereknek is) a palacsinta volt. Együtt kevertük ki anyukámmal a krémeket a palacsintákhoz ebéd előtt. És az első kevésbé sikerült palacsintákat megehettük még a leves előtt. Kedvenc palacsintáim: túrórudis (csokikrém és reszelt citromhéjjal ízesített túrókrém), mákkrémes és cukros-citromos.

Forrás: Thinkstock

Hamedl Andi – Az Intim rovat vezetője

Nálunk a krumplifőzelék volt a nagy kedvenc, de nem is miattam, inkább az öcsém miatt. Ő ugyanis annyira válogatós volt kisgyerekként, hogy semmi olyat nem evett meg, amiben látta, miből készült. Ezt ő "daraboknak", a nagymamánk "vitaminoknak" hívta. Ezek a fedőnevek hagyma- vagy paradicsomdarabokat, leveszöldségeket és fűszereket jelentettek. A krumplifőzelék volt az, ami egyszínű volt, selymes és sárga, és mivel ebben nem volt semmi, az öcsém imádta. Így lett az én kedvencem is.

Forrás: Thinkstock

Vasvári Judit - A Kult rovat vezetője

A császármorzsa számomra az iskolai menza sztárja volt. Lenyűgözött a ráöntött szósz (lekvárnak nem nevezném) színe, az a felejthetetlen élénk piros. És gyerekként imádtam a nevét - regényes fantáziával elképzeltem, ki lehet az a császár, akinek a morzsáit eszegetjük. Ferenc Jóska? Vagy a török császár a meséből? Tényleg, ki?

Forrás: Thinkstock
Menzakörkép, avagy mit eszik a gyerek az iskolában?http://www.life.hu/csalad/20140627-menzakorkep-avagy-mit-eszik-a-gyerek-az-iskolaban-a-2015-tanevben.htmlHiába próbálkozunk egészséges életre nevelni a gyereket, ha végül kénytelenek vagyunk igénybe venni a menzát az iskolában. De szerencsére már az oktatási intézmények is fejlődnek e tekintetben – egyre kevesebb az egészségtelen, rágós, rossz ízű étel. CsaládOrigoEzt esszük 2014-ben - a legtrendibb ételekhttp://www.life.hu/csalad/20140109-ezt-esszuk-2014-ben-a-legtrendibb-etelek.html2013-ban a macaron vitt mindent, de idén vajon mik lesznek a trendi ételek? A nemzetközi gasztro-nagyágyúk a következőket jósolják nekünk: keverünk mindent, a sósat az édessel, a japán konyhát a zsidóval, a thai-t az északival, az indiait a mexikóival. De végre egyre népszerűbb a slow food és a zöld gasztronómia is. Hajrá!CsaládBecsöngetés, megfelelési kényszerek - Hogyan segítsük az iskolakezdést?http://www.life.hu/csalad/20140905-az-iskolakezdessel-egyutt-jaro-megfelelesi-kenyszerek-lekuzdeseben-a-szulo-is-segithet-a-gyereknek.htmlAz iskolakezdéssel járó változások megfelelő kezelése mind a gyerekek, mind a szülők együttes feladata. Hogyan tehetjük könnyebbé gyermekünknek az új helyzet pozitív megélését, vagy épp a nyári szünetből az őszi valóságba való visszatérést?Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.