Nena von Schlebrügge szépsége nem csupán a Vogue fotósát bűvölte el, hanem később az egész világot. Nézd meg, mennyire hasonlít lányára, Uma Thurmanre!

Nena von Schlebrügge a Wikipédia szerint 1941-ben született Mexikóban egy svéd édesanya és egy német édesapa gyermekeként. A nem mindennapi szépségű lányra 14 éves korában figyelt fel a Vogue neves fotográfusa, Norman Parkinson, akinek hála szinte azonnal beindult a fiatal Nena modellkarrierje.

Fotó: John Rawlings

1957-ben Londonba költözött, a következő évben pedig már New Yorkot hódította meg. A lány, akit a világhírű Ford modellügynökség szerződtetett, olyan híres divatmagazinokban szerepelt, mint a Vogue, a Harper's Bazaar, az ötvenes és a hatvanas években igazi topmodellként tartották számon.

1964-ben esküdött örök hűséget első férjének, Timothy Learynek, házasságuk azonban nem tartott tovább egy évnél, 1965-ben elváltak. Második férjéhez, Uma Thurman későbbi édesapjához 1967-ben ment hozzá. Uma, aki 1970-ben született meg a házaspár második gyermekeként, nem csupán külsőre hasonlít kísértetiesen gyönyörű édesanyjára: a színésznő szintén modellként kezdte pályafutását.