A smink egyik fontos eleme az arcpirosító: szebbnél szebb színekkel adhatsz új színt az arcodnak, és frissé, üdévé varázsolhatod a megjelenésedet. Larion Oscar sminkmester most segít rátalálni a legideálisabb darabokra. 

Sokan nélkülözik, mert nem tartják fontosnak vagy nem tudják, hová is kell tenni pontosan. Az biztos, hogy az arcpirosító formázza, előnyösebbé és ragyogóvá teszi az arcot. A pirosítás akkor tökéletes, ha észrevétlen marad és illeszkedik a bőrszínhez. Energikussá, élettel telivé teszi az arcot, visszaadja a természetes hatást, amit az alapozással és fixálással elkendőztünk. Egy dologra kell figyelni, ami meghatározza a pontos helyét: az pedig az arcformánk.

Forrás: Thinkstock

Hová kell tenni az arcpírt?

Természetes hatás eléréséhez tedd az almácskára - az arc közepére - és satírozd a halánték irányába. Ha szeretnéd, hogy kontrasztosabb legyen, akkor az arccsontra vidd fel és satírozd a halánték felé. Por állagú pirosítókhoz használj ferdére vágott szőr ecsetet az optimális hatás eléréséhez. Ha krémpirosítót választasz, azt jobb az ujjaddal összedolgozni. De mindenképpen vedd figyelembe, hogy milyen az arcformád.

Az ovális arcformának az arccsonton a legelőnyösebb

A kerek arcformához a halántéktól az arccsont alá szemközépig kell felvinni.

A szögletes arcformának az áll a legjobban, ha a járomcsontra teszi a pírt, ívesen a halántékig.

A szív és gyémánt arcformájúaknak az orca közepétől kifelé a halánték irányába, laposan kell felvinniük a pirosítót.

Ha hosszúkás az arcformád, az arcpírt a járomcsonttól lefelé az arc közepe felé tedd fel.

Oscar extra tippje

Rétegelve tedd fel az arcpírt! Akkor szép, ha kontúrmentesen illeszkedik fátyolként az archoz. Ha esetleg meglódult az ecset és túl sok került fel, az ujjaddal finomíts rajta, de tompíthatod púderrel is.

Krém, por, hab - így válassz pirosítót

Fantasztikus színekben, textúrákban kaphatók arcpirosítók. Van por, krém, folyékony, stiftes, hab állagú. Ha porpirosítót használsz, azt az alapozás és a púderezés után tedd fel. Ha folyékony, hab, stiftes, krémpirosítót választasz, azt közvetlenül az alapozás után tedd fel és csak a végén fixáld le púderrel.
Ha száraz, érzékeny bőröd van, akkor a legideálisabbak a krém, folyékony illetve a hab állagú készítmények. Ha zsíros bőröd van, akkor a por állagú arcpirosítót válaszd.

1.L'oreál, 2.MAC 7.800 forint, 3.Estée lauder 32 dollár, 4.Rimmel forint, 5.Avon 3.229 forint, 6.Catrice 1.249 forint, 7.Chanel, 8.KIKO 7.90 euró, 9.Max Factor, 10. Bobbi Brown 45 dollár

Válassz arcpírt a bőrszínedhez!

Világos bőrhöz a halvány rózsaszín és barackos árnyalatok illenek jobban. A sötétebb bőrszínhez pedig a narancsos árnyalattól egészen a bronzosig bármi jöhet. 

Porcelánfehér bőrszínhez a legideálisabb a barack árnyalat.

Elefántcsontszínű bőrhöz a halvány rózsaszín illik legjobban. 

A bézs bőrszínhez a borostyán árnyalat passzol.

A napbarnított bőrszínhez a rózsás árnyalat remekül mutat.

A mandulabarna bőrszínhez a fukszia illik a legjobban.

Az ében bőrszínhez a narancsos árnyalatok passzolnak.

Oscar extra tippje

Ha nincs kéznél semmilyen arcpirosító, élénkítheted orcádat ajakrúzzsal vagy ajakkontúr ceruzával is. Egy dologra ügyelj, hogy kontúrmentesen dolgozd össze az alapozóddal, majd fixáld le púderrel, hogy tartós maradjon. Ezt a technikát többször alkalmaztuk a fashion week-en a még természetesebb hatás kialakításához.