Mennyeien finom, és villámgyorsan elkészítheted! Az Észak-Olaszországból, Piemontéból származó panna cotta a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető édessége. Mutatjuk a receptjét!

A panna cotta szó szerinti fordításban főtt tejszínt jelent, ez pedig sokat el is árul az édesség elkészítési módjáról. A fő összetevője ugyanis a tejszín, ennek köszönhetően az állaga rendkívül lágy és krémszerű. Készítheted különféle gyümölcsökkel, szirupokkal, vagy akár natúran is. Mi most egy különleges ízesítésű panna cotta receptet ajánlunk a figyelmedbe!

Forrás: Thinkstock

Zöld teás panna cotta

Hozzávalók
1 dl tej
1 vaníliarúd
2 kávéskanál szálas zöld tea, vagy 2 filter
3 dl főzőtejszín
2 púpozott kávéskanál zselatin
2 kávéskanál méz

Elkészítése
1. A tejet, a tejszín felét, a vaníliarudat (hosszában vágd fel, a magokat szedd ki, de azt is tedd bele külön) és a teát öntsd egy edénybe és főzd lassú tűzön, párszor forrald fel. Ha már háromszor-négyszer felforraltad, vedd takarékra a lángot, és vedd ki a vaníliarudat.
2. A zselatint forrald fel 1 dl vízben. A tej-tejszín keveréket szűrd le, ha szálas teát használtál, ha filtereset, akkor a filtert vedd ki.
3. Ebbe öntsd át a felforralt zselatint, forrald össze, majd vedd le a tűzről. A maradék tejszínt és a mézet hidegen keverd össze, majd öntsd az edénybe. Óvatosan keverd össze.
4. Poharakba vagy kis üvegedénybe mérd ki, takard le alufóliával, és legalább 1 órára tedd hűtőbe!
5. Tányérra fordítva tálald!

Jó étvágyat hozzá!

Kíváncsi vagy, hogyan készíti Epres Panni és Benedek Tibor a tradicionális panna cottát? Tanulj a profiktól – a házaspár a LifeNetwork műsorában már megmutatta az isteni desszert elkészítését!