A szükséges rossz. A vécé takarítása valószínűleg neked sem a legkedveltebb elfoglaltságosod. De bármennyire is húzod a szád, valakinek bizony ezt is muszáj megcsinálni. Mi most olyan házi praktikákat szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amelyek azon kívül, hogy hatékonyan felveszik a harcot a vécécsészében megbújó baktériumokkal, még a pénztárcádat is kímélik.

Fertőtlenítés vegyszerek nélkül?

A megoldás a szájvíz! Igen, jól olvastad! A szájvíz ugyanis csodákra képes. Önts fél pohár alkoholos szájvizet a vécécsészébe, hagyd negyed óráig állni, majd kefével súrold ki a kagylót, és öblítsd le. A szájvíz, amellett, hogy a vécét is ragyogóan tisztává varázsolja, a kórokozókat is hatékonyan elpusztítja.

Forrás: Thinkstock
Life.hu tipp
Ha a tartályt és a kagylót is egyszerre szeretnéd kitisztítani, önts havonta egyszer fél doboz szódabikarbónát a tartályba, hagyd benne éjszakára, majd reggel néhányszor húzd le a vécét.

Illatozzon az a vécé!

A friss, illatos vécé titka az ecet. Öntsd két pohár ecetet a vécékagylóba, hagyd egy éjszakára hatni, és reggel öblítsd le. Ugye nem nagy feladat? Ha ezt a műveletet minden héten egyszer elvégzed, vécéd nemcsak illatozni fog, de a csúnyán elszíneződött vízkőgyűrűtől is örökre búcsút vehetsz.

Forrás: Thinkstock

Szüntesd meg a dugulást!

Észrevetted, hogy vécédben a kelleténél lassabban folyik le a víz? Előzd meg a bajt, ne várd meg, hogy teljesen elduguljon! Tegyél fél pohár sót a lefolyóba, öntsd fel két pohár, forrásban lévő ecettel, majd az egészet öblítsd le forró, végül hideg csapvízzel. Ezt a módszert akár rendszeresen, kéthavonta is bevetheted megelőzésképpen.

Takarítás környezetbarát módon – percek alatt, fillérekből

Egy környezet- és egészségtudatos ember takarítószerei környezetbarát vegyszerekből készülnek, de ez már nem elég! Ma már lehetőségünk van vegyszermentes takarításra is. Íme, néhány tipp ehhez.