5 szuper étterem a Balaton északi partján, amit egyszer próbálj ki!

Forrás: Karolina fűszerkert -
étterem északi part Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unod a strandkajákat, és szívesen kipróbálnál egy jó helyet a nyaralás alatt? A Balaton északi partján gombamód szaporodnak a jobbnál jobb éttermek – mutatjuk is öt kedvencünket!

Új, modern, fiatalos – Kis Hableány

Ha imádod a street foodot, különösen a házi hamburgert, akkor az északi part egyik legújabb teraszán, Badacsonyban tölts el egy kellemes estét! A Kis Hableány még csak pár hete nyílt meg, de a remek borok, a jó zene és a finom falatok csak úgy vonzzák a nyaralókat és a fiatalokat. Az épület mostani tulajdonosa a Laposa testvérpár, akik Bezerics Dániel közreműködésével álmodták meg a kínálatot. A Kis Hableány nem kifejezetten étterem, inkább egy zenés, falatozós, iszogatós hely, de a borok kiválóak, a kövön sütött, bazaltsóval ízesített burger pedig világbajnok.

Öt szuper étterem a Balaton északi partján, amit egyszer próbálj ki! Forrás: Facebook

Mit kóstolj meg?

Angusburgert baconnal, hagymalekvárral, mindezt házi buciban. Igen, pont olyan jó, amilyennek hangzik!

Bővebb infó: https://www.facebook.com/kishableanybadacsony?fref=ts

Családi hangulat – Bakos Attila vendéglője

Ha még nem jártál Szigligeten, akkor idén érdemes felvenned az úti célok közé: a Balaton északi partjának egyik legszebb városa csodásan karbantartott, a strandja gyönyörű, a kikötőjében pedig nagyon kellemes sétálgatni. Szigligeten futhatsz bele Bakos Attila vendéglőjébe, ami az év minden napján igazi családias hangulatot áraszt.

Forrás: Bakos étterem

Mit kóstolj meg?

Az igazán tradicionális magyar ételekkel nagyon jól jársz, ha pedig rajongsz a halászléért, itt érdemes megízlelned!

Bővebb infó: http://vendeglo.wix.com/bakos

Vacsora Tündérországban – Kővirág

Ha a Káli-medencében szállsz meg, egészen biztosan jártál már a Kővirág étteremben. Itt a környezet kicsit mediterrán, kicsit családias, de mindenképpen nagyon romantikus. Az étteremben a Balaton-felvidék jellegzetes ízeit kombinálják a magyar konyha vonásaival. A naponta megújuló étlapról nagyon nem könnyű választani!

Forrás: Kővirág Étterem

Mit kóstolj meg?

Ha szerencséd van, elcsíped a vörösboros vaddisznónyakat vagy a fogast póréhagymapürével. Nem fogod megbánni!

Bővebb infó: http://kovirag.hu/

Tihanyi varázslat – Karolina fűszerkertje

Tihany már önmagában megér egy misét, éttermei közül azonban magasan kiemelkedik Karolina fűszerkertje. Az alapanyagok kiválóak, és a környezet is igazi élményt nyújt. Olyan, mintha egy egzotikus fűszerbazárba csöppentél volna, a magyar és nemzetközi konyha remekeit felvonultató étlapról pedig bármit kóstolj is, jól jársz.

Forrás: Karolina fűszerkert

Mit kóstolj meg?

Csirkemellsteak zöldspárga-rizottóval, lazaccal göngyölt vajhal hollandi mártással, és végül egy kis mákosgubagratin tojáslikőr-sabayonnal; jól hangzik, ugye?

Bővebb infó: http://www.echoresidence.hu/hu/Karolina-Fuszerkertje-Etterem

Kiváló ízek, álomszép környezet – Szeremley Borház

Ha Badacsonyban jársz, és túl vagy már egy kirándulással fűszerezett csodás bortúrán, akkor érdemes betérned a Szeremley pincészet éttermébe. A kilátás varázslatos, hiszen a szőlőlugasban ücsörögve eléd tárul a Balaton, a szőlőtőkék, a nyugalom és a csend pedig garantált. Az ételek mellé kiváló borok járnak!

Forrás: Szeremley Borház

Mit kóstolj meg?

A bivalygulyás és Tibike házi készítésű túrógombóca fahéjas tejföllel igen jó kis kombináció.

Bővebb infó: http://www.szeremleyborhaz.hu/

5 hely a Balaton északi partján, ahová el kell menned 2015-ben!http://www.life.hu/lifeutazas/20150504-5-eszaki-parti-varos-amit-erdemes-meglatogatnod.htmlNem lehet elfogultság nélkül írni a Balaton északi partjáról. Ha szereted ezt a vidéket, akkor ez sosem változik meg, ha azonban még nem ejtetted útba, akkor cikkünk neked szól: a sok közül íme 5 város, amelyeket érdemes beiktatnod az idén nyáron az útitervedbe. UtazásOrigoFedezd fel a Káli-medencét! http://www.life.hu/lifeutazas/20150504-kali-medence-ezek-a-legjobb-programok-a-kornyeken.htmlHa néhány napra a természet közelségére, csendre, nyugalomra és kitűnő gasztronómiai kalandokra vágysz, a Káli-medence az ideális úti cél számodra! Vadregényes romok, szokatlan természeti jelenségek, különleges atmoszféra, hangulatos falvak, régmúlt idők meghitt idillje – ezek mind a Káli-medence ismertetőjegyei. Ha még nem jártál ezen a vidéken, kezdetnek barangold be velünk a magyar Toscanát!UtazásThinkstockA legjobb gyerekbarát programok a Balaton északi partjánhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150615-gyerekbarat-programok-az-eszaki-parton.htmlHa nyár, akkor Balaton! Na jó, de északi vagy déli part? Kardinális kérdés, üdülni vágyó családok sokasága teszi fel magának évről évre a kérdést. Az alábbiakban néhány kihagyhatatlan programmal szeretnék segíteni a döntésben.UtazásThinkstock4 vízi sport, amit mindenképpen ki kell próbálnod a Balatononhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150702-vizisportok-a-balatonon.htmlA nyaralásnak nem feltétlenül csak a semmittevésről kell szólnia, hidd el, egy kis mozgás után a henyélés is jobban esik majd! Mutatjuk, milyen sportolási lehetőségek várnak rád a magyar tengeren!UtazásThinkstockBalaton, az ezerarcú múzsahttp://www.life.hu/lifeutazas/20150615-muveszek-akiket-megihletett-a-balaton.html"Óh, Tihannak rijjadó leánya! Szállj ki szent hegyed közűl. Ím, kit a sors eddig annyit hánya, partod ellenébe űl." - A magyar tenger szépsége páratlan. A Balatonnak ezer árnyalata, ezer arca van, nem csoda hát, hogy évszázadok óta megannyi magyar költőt, írót és festőt is megihletett már.UtazásOrigoMost is ott a Balaton: mássz, evezz és tekerj ősszel is!http://www.life.hu/lifeutazas/20141118-balaton-badacsony-hevizi-to-pihenes-kirandulas-biciklitura-es-kikapcsolodas-osszel-is.htmlKi mondta, hogy attól, hogy vége van a nyárnak, és hűvös szelek járnak, le kell mondanod a vízi élményekről? Miért gondolod, hogy jövő nyárig kellene várnod arra, hogy újra lemehess a Balatonra? Hol van az leírva, hogy ősszel nem csobbanhatsz bele egy tóba, vagy épp nem próbálhatod ki az evezést? Nos, sehol.Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.