Unod a strandkajákat, és szívesen kipróbálnál egy jó helyet a nyaralás alatt? A Balaton északi partján gombamód szaporodnak a jobbnál jobb éttermek – mutatjuk is öt kedvencünket!

Új, modern, fiatalos – Kis Hableány

Ha imádod a street foodot, különösen a házi hamburgert, akkor az északi part egyik legújabb teraszán, Badacsonyban tölts el egy kellemes estét! A Kis Hableány még csak pár hete nyílt meg, de a remek borok, a jó zene és a finom falatok csak úgy vonzzák a nyaralókat és a fiatalokat. Az épület mostani tulajdonosa a Laposa testvérpár, akik Bezerics Dániel közreműködésével álmodták meg a kínálatot. A Kis Hableány nem kifejezetten étterem, inkább egy zenés, falatozós, iszogatós hely, de a borok kiválóak, a kövön sütött, bazaltsóval ízesített burger pedig világbajnok.

Öt szuper étterem a Balaton északi partján, amit egyszer próbálj ki!Forrás: Facebook

Mit kóstolj meg?

Angusburgert baconnal, hagymalekvárral, mindezt házi buciban. Igen, pont olyan jó, amilyennek hangzik!

Bővebb infó: https://www.facebook.com/kishableanybadacsony?fref=ts

Családi hangulat – Bakos Attila vendéglője

Ha még nem jártál Szigligeten, akkor idén érdemes felvenned az úti célok közé: a Balaton északi partjának egyik legszebb városa csodásan karbantartott, a strandja gyönyörű, a kikötőjében pedig nagyon kellemes sétálgatni. Szigligeten futhatsz bele Bakos Attila vendéglőjébe, ami az év minden napján igazi családias hangulatot áraszt. 

Forrás: Bakos étterem

Mit kóstolj meg?

Az igazán tradicionális magyar ételekkel nagyon jól jársz, ha pedig rajongsz a halászléért, itt érdemes megízlelned! 

Bővebb infó: http://vendeglo.wix.com/bakos 

Vacsora Tündérországban – Kővirág 

Ha a Káli-medencében szállsz meg, egészen biztosan jártál már a Kővirág étteremben. Itt a környezet kicsit mediterrán, kicsit családias, de mindenképpen nagyon romantikus. Az étteremben a Balaton-felvidék jellegzetes ízeit kombinálják a magyar konyha vonásaival. A naponta megújuló étlapról nagyon nem könnyű választani!

Forrás: Kővirág Étterem

Mit kóstolj meg?

Ha szerencséd van, elcsíped a vörösboros vaddisznónyakat vagy a fogast póréhagymapürével. Nem fogod megbánni!

Bővebb infó: http://kovirag.hu/

Tihanyi varázslat – Karolina fűszerkertje

Tihany már önmagában megér egy misét, éttermei közül azonban magasan kiemelkedik Karolina fűszerkertje. Az alapanyagok kiválóak, és a környezet is igazi élményt nyújt. Olyan, mintha egy egzotikus fűszerbazárba csöppentél volna, a magyar és nemzetközi konyha remekeit felvonultató étlapról pedig bármit kóstolj is, jól jársz. 

Forrás: Karolina fűszerkert

Mit kóstolj meg?

Csirkemellsteak zöldspárga-rizottóval, lazaccal göngyölt vajhal hollandi mártással, és végül egy kis mákosgubagratin tojáslikőr-sabayonnal; jól hangzik, ugye?

Bővebb infóhttp://www.echoresidence.hu/hu/Karolina-Fuszerkertje-Etterem

Kiváló ízek, álomszép környezet – Szeremley Borház

Ha Badacsonyban jársz, és túl vagy már egy kirándulással fűszerezett csodás bortúrán, akkor érdemes betérned a Szeremley pincészet éttermébe. A kilátás varázslatos, hiszen a szőlőlugasban ücsörögve eléd tárul a Balaton, a szőlőtőkék, a nyugalom és a csend pedig garantált. Az ételek mellé kiváló borok járnak!

Forrás: Szeremley Borház

Mit kóstolj meg?

A bivalygulyás és Tibike házi készítésű túrógombóca fahéjas tejföllel igen jó kis kombináció. 

Bővebb infó: http://www.szeremleyborhaz.hu/