Lapos vagy magas? Hatalmas botrányt kavartak a cipők Cannes-ban

Emily Blunt filmvetítés nők Cannes 2015 kitiltás igazgató magas sarkú Cannes-i filmfesztivál cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy csapat hölgy azért nem vehetett részt egy vetítésen a cannes-i filmfesztiválon, mert az állítólag előírt magas sarkú helyett lapos talpú cipőben jelentek meg. A fesztivál igazgatója tagad, Emily Blunt pedig megmondta a tutit.

Az egész világsajtót bejárta a hír, miszerint egy csapat ötvenes éveikben járó hölgyet kitiltottak a Todd Haynes Carol című filmjének vetítéséről a cannes-i filmfesztiválon, mert nem magas sarkúban jelentek meg az eseményen.

Forrás: AFP/Valery Hache

A Screen Daily által megkérdezett forrás szerint nem először történik hasonló eset a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, mi több, sokszor még azokat az idősebbeket is kérdőre vonják lapos talpú lábbelijük miatt, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, ezért nem hordhatnak tűsarkakat.

Nagy árat fizethetünk a divatért

A magas sarkú rendszeres viselete komoly fájdalmakat és károkat okozhat, hála az összezsúfolódott lábfejnek és lábujjaknak, valamint a testsúly helytelen elolszlásának. A Life.hu ITT gyűjtötte össze azokat a divatos és nagyon nőcis darabokat, amelyek viselése és hordása akár egészségünk rovására is mehet.
Együtt a csapat: Denis Villeneuve, Benicio Del Toro, Emily Blunt és Josh Brolin közös filmjük vetítésén Forrás: AFP/Bertrand Langlois

Ki volt Cannes szépe?

Julianne Moore igazi végzet asszonyaként vette be a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegét, Lupita Nyong'o ragyogott és megtaláltuk a francia Beyoncét is - megnyitóról készült divatcikkünket ide kattintva olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.