Egy csapat hölgy azért nem vehetett részt egy vetítésen a cannes-i filmfesztiválon, mert az állítólag előírt magas sarkú helyett lapos talpú cipőben jelentek meg. A fesztivál igazgatója tagad, Emily Blunt pedig megmondta a tutit.

Az egész világsajtót bejárta a hír, miszerint egy csapat ötvenes éveikben járó hölgyet kitiltottak a Todd Haynes Carol című filmjének vetítéséről a cannes-i filmfesztiválon, mert nem magas sarkúban jelentek meg az eseményen.

Forrás: AFP/Valery Hache

A Screen Daily által megkérdezett forrás szerint nem először történik hasonló eset a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, mi több, sokszor még azokat az idősebbeket is kérdőre vonják lapos talpú lábbelijük miatt, akik egészségügyi problémákkal küzdenek, ezért nem hordhatnak tűsarkakat.

Nagy árat fizethetünk a divatért
A magas sarkú rendszeres viselete komoly fájdalmakat és károkat okozhat, hála az összezsúfolódott lábfejnek és lábujjaknak, valamint a testsúly helytelen elolszlásának. A Life.hu ITT gyűjtötte össze azokat a divatos és nagyon nőcis darabokat, amelyek viselése és hordása akár egészségünk rovására is mehet.

Többen szexizmussal vádolták meg a szervezőket az előírt dress code miatt, a fesztivál igazgatója, Thierry Frémaux azonban Twitteren tagadta, hogy kötelező lenne a vörös szőnyegen a magas sarkú viselése. „Megalapozatlan a híresztelés, amely szerint a fesztivál kötelezi a nőket a magas sarkú cipőre a vörös szőnyegen."

Együtt a csapat: Denis Villeneuve, Benicio Del Toro, Emily Blunt és Josh Brolin közös filmjük vetítésénForrás: AFP/Bertrand Langlois

Emily Bluntnak is volt hozzáfűznivalója a dologhoz: „Hogy őszinte legyek, mindenkinek lapos cipőt kellene hordania, és nem szabadna magas sarkút felvennie" – mondta el a hollywoodi színésznő a Sicaro című filmje sajtótájékoztatóján. A film rendezője, Denis Villeneuve pedig azzal viccelődött, szolidaritásból ő és Blunt kollégái, Benicio del Toro és Josh Brolin magas sarkút fognak húzni a premieren.

Ki volt Cannes szépe?
Julianne Moore igazi végzet asszonyaként vette be a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegét, Lupita Nyong'o ragyogott és megtaláltuk a francia Beyoncét is - megnyitóról készült divatcikkünket ide kattintva olvashatod.