„Mi lett volna, ha...?” Ugye, te is gyakran el szoktál játszani ezzel a gondolattal? Nos, az alábbi hírességek bebiztosították magukat arra az esetre, ha esetleg a sztárrá válás nem jön össze. Hogy mi lett volna belőlük, ha nem hollywoodi hírességek lesznek? Mi más, hát építész!

Brad Pitt

Brad Pitt New Orleansban, az általa indított Make It Right projekt helyszínén, ahol 150 gazdaságos, környezetbarát otthon épült felForrás: AFP/Matthew Hinton

„A színészet a munkám, az építészet a szenvedélyem” - mondta Brad Pitt még néhány évvel ezelőtt, amikor ingatlanfejlesztők megbízásából egy német tervezőiroda segítségével ötcsillagos ökohotelt tervezett Dubajban. A filmsztár építészet iránti szenvedélyére akkor derült fény, amikor a 2005-ös Katrina hurrikán pusztítása után beindította a Make it Right projektet. A projekt keretében a színész összefogott a német Graft építészirodával, és 150 gazdaságos, környezetbarát otthont tervezett a New Orleans-i megsemmisült házak helyére. Az építkezés költségeibe Pitt maga is beszállt 5 millió dollárral.

Courteney Cox

Courteney Cox és malibui otthonának nappalijaForrás: AFP, elledecor.com

A Jóbarátok Monica Gellereként az egész világ megismerte a nevét, ám lehetett volna belőle tehetséges építész is! Kevesen tudják, de mielőtt Courteney a színészet felé kezdett kacsingatni, építész szeretett volna lenni, el is kezdte a Mount Vernon College főiskolát. A hollywoodi karrier mégis magával ragadta, viszont az átalakítás, lakberendezés iránti szenvedély máig megmaradt.

Forrás: AFP, Wikipedia
A putriból a világhír felé
Ma már luxusvillákban és tengerparti álomnyaralókban tengetik mindennapjaikat, de nem volt ez mindig így! A hírnév hajnalán a legnagyobb sztároknak is jóval szerényebb hajlékban kellett meghúzniuk magukat. Persze a szerény jelző az ő esetükben relatív, hiszen egy-egy hajdani sztárotthon kis hazánkból nézve egyáltalán nem tűnik annyira nyomorúságosnak.

Tom Ford

Tom Ford és Santa Fé-i birtoka, amelyet a híres japán építész, Andó Tadao tervezettForrás: AFP, fulltimeford.com/Lisa Eisner for GQ Australia

Volt az Yves Saint-Laurent művészeti igazgatója, évekig ő felelt a Gucci férfi és női kollekciójáért, majd 2005-ben bejelentette a saját neve alatt futó márka létrehozását. Tom Ford az elmúlt két évtized egyik legtehetségesebb divattervezője, karrierje hajnalán azonban ő is az építészet szerelmese volt. A New York-i Parsons Egyetemen hallgatott építészetet, azonban már tanulmányai befejezése előtt rájött, hogy számára ez a szakma túlságosan is komoly. Mivel a Parsons híres volt divatképzéséről, a diploma megszerzése után állásinterjúkra kezdett járni, és a beszélgetések során csak annyit mondott tanulmányairól, hogy hol végzett. A csel működött, a New York-i Perry Ellis divatcégnél kapott gyakornoki állást.

Seal

Forrás: AFP/Daniel Sannum Lauten

Heidi Klum volt férje, a 4 Grammy-díjas énekes eredeti szakmája szerint építész. Mielőtt betört volna a zeneiparba, egy londoni egyetemen tanulta ki szakmáját, és szerezte meg diplomáját.