A Forbes Magazin ismét listát készített: ezúttal a leggazdagabb magyar családi vállalkozásokat vette számba. Meglepő, de idén nem a Csányi-család áll a dobogó legfelső fokán. 

1. Kasza-család

A jászberényi Kasza-család és a Jász-Plasztik Kft. lett idén az aranyérmes műanyagfröccsöntő vállalkozásukkal. A család feje, Kasza Lajos maga is a leggazdagabb magyarok listáján szerepelt tavaly, a 8. helyen.

Kasza Lajos (balra) és Szijjártó Péter (középen) megnézik a végszerelését végző gépsort a Jász-Plasztik Kft. akkumulátorgyártó üzemének avatójánForrás: MTI/Bugány János

2. Csányi-család

Az OTP-elnök vezérigazgatójának családi vállalkozása, a Bonafarm az ezüstérmet hozta a családnak. A cég a legnagyobb magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozás, beccsült értéke 87,5 milliárd forint. 

Csányi SándorForrás: MTI/Máthé Zoltán

3. Felcsuti-család

A Felcsuti-család fém- és műanyagipari termékek vállalatbirodalma a világ barkácsáruházaiban hatalmas népszerűségnek örvendenek. Központjuk már Szingapúrban található. A család tulajdonában van az egyik legnagyobb csiszolószerszám-gyár, és egy nagy bútorgyár is. 

A listára többek között felkerült a Zwack-család, a Béres-család és a Futó-család is.