Azt már tudjuk, miben hibáznak a magyar nők, ha a sminkelésről van szó, most azonban arra voltunk kíváncsiak, vajon melyik országokban vérprofik a csajok a szempillák és rúzsok terén? Larion Oscar sminkmester tudja!

Japán, Tokió: gyönyörű bőr és ápoltság

Itt tényleg szertartásos tisztelettel adóznak a szépség oltárán. Ha Japánba látogatsz, előbb meglepődsz, majd rabul ejt a művészi hozzáértés. A hagyomány érlelte ki és tartja fenn azt a méltóságot, szigort és költészetet elegyítő életművészetet, ami a japán társadalmat mindmáig áthatja. Japánban a szépség mércéje az, ami természetes, vagy amit a természet sugall. Az egészség és a szépség a táplálkozással kezdődik.

Az vagy, amit megeszel és megiszol – tartja a mondás. Így rengeteg algát, szóját, friss tengeri gyümölcsöt, fehérjedús halféléket, párolt zöldséget, valamint zöld teát fogyasztanak. Nagy kultúrája van az aromaterápiának, a szaunának, fürdőzési szokásoknak. Szertartásos alapossággal ápolják testük minden részét. A speciális masszázs a mindennapok szerves része. A keleti kultúrákban a fürdőszobát tekintik az intim együttlétek előszobájának. Akinek nincs fürdőkádja, fürdőházakba jár. Először a kád mellett, alaposan megtisztítják a bőrüket, majd leöblítik, csak ezután ülnek a forrón tartott aromaterápiás fürdővízbe. Mivel tisztán lépnek a kádba, mindenki ugyanazt a fürdővizet használja. A férfiak és a nők együtt fürdőznek a fürdőházakban.

Forrás: Thinkstock

Az éghajlat, a magas páratartalom miatt a japánok bőre valamivel zsírosabb, ezért sem látszik rajtuk annyira az idő múlása. A test karbantartása alapos, kifinomult, csakis természetes eredetű anyagokat használnak. A testápolás a mindennapi szokások szerves része. Több lépésben történik, mint az európai embereknél. Ezek része a méregtelenítő tisztítás, a radírozás – reggel-este nem csak az arcukat, hanem az egész testüket leradírozzák. Tápláló szépségmaszkokat is előszeretettel használnak. Fehérítik a bőrüket, és külön nagy gondot fordítanak a nyakra és a dekoltázsra – feszesítő, fehérítő krémekkel kényeztetik. Ezután következik a szemkörnyék ápolása: az öregedésgátló szérum – a kamélia növény esszenciája nagyon népszerű –, majd a bőr hidratálása. Mivel szertartásos náluk minden, így a lépéseket kétszer, két különböző hatású textúrával ismételik meg. A legvégén friss natúr sminket tesznek fel; mondanom se kell, az alapozó is tartalmaz fehérítőt és fényvédőt. 

A tökéletes láthatatlan smink nagymesterei ők. 

Forrás: Thinkstock

A tökéletesre fejlesztett no makeup az aktuális trend napjainkban, ők megelőzték a divatot, már az ezredforduló óta használják az észrevétlen természetes hatást, amiben a női értékek ragyognak, és a smink csak szükséges kellék a mindennapokban. A kéz- és lábápolás ugyanolyan hangsúlyt kap, mint az alapos arckikészítés. A hajukat mindennap megmossák, tápláló balzsammal és hajfényolajjal, valamint tonikkal kényeztetik, így érik el, hogy a hajuk gyönyörű selymes és fényes legyen.

Olaszország, Milánó: rúzs és tus

Szinte megérint a történelem, bárhol is jársz Olaszországban. Évezredes hagyományai, fürdői napjainkban is olyan népszerűek, mint a szépségápolás alapjai. Az olívaolaj fontos szerepet játszik a mindennapokban, hiszen kiváló bőrpuhító hatása van. A haj ragyogó fényesítéséhez is rendszeresen használják a természet ajándékát. Egészségtől kicsattanó napbarnított bőrükhöz, általában sötét hajszínükhöz létrehozták az időtlen sminket, ami napjainkban is oly népszerű, mégpedig a kifelé vastagodó fekete tusvonal, érzéki mélypiros rúzzsal párosítva. 

Forrás: Thinkstock

Ez a kifinomult elegancia egyszerre vérpezsdítő és szenvedélyes, akárcsak temperamentumuk. Az eszméletlen gazdag kultúrájuk, a hagyomány tisztelete és összeolvadása a 21. század trendet diktáló innovatív megoldásaival egy varázslatos világot teremtett meg. 

USA, New York: provokatív trendek

A hely, ami sohasem alszik, folyton pezseg, lüktet... A világ divatmetropolisza, ahol bármi megtörténhet. Innovatív, trenddiktáló szenvedélye határtalan. Ez az a hely, ahol néha az utca divatja hatalmas kultuszszimbólummá nőheti ki magát. New York egy lázadó, ahol non stop elérhető minden, ami szem szájnak ingere... Ha időben bejelentkezel, mehetsz szemöldökbárba, ahol másfél órát foglalkoznak azzal, hogy tökéletesen megformázzák a szemöldöködet. Ami egyszer ott megjelenik, futótűzként terjed kontinensről kontinensre. 

Forrás: Thinkstock

Bátran használják a színeket, nekik köszönhetjük a tökélyre fejlesztett no makeup trend begyűrűzését, az élénk rúzshasználatot, a bőrtökéletesítéshez a primereket, báziskrémeket és a rengeteg fantasztikus terméket. De talán New York legfontosabb üzenetét is: „Légy önmagad! Szeresd magad! Vállald a hibáidat, mert az is te vagy, hisz nincs tökéletes!”