Valamilyen oknál fogva a legtöbben az őszt a sötét, szomorkás színekkel azonosítják. Bár tény, hogy az őszi hónapokban korábban nyugszik le a nap, és hogy az arany-, vörös, barna színekben pompázó falevelek is melankolikusabb, és talán kissé komorabb hangulatot árasztanak, de ennek a szomorkás hangulatnak egyáltalán nem kell otthonodba is beszivárognia!

A vidám, színes árnyalatok ősszel is ugyanolyan hangulatosak tudnak lenni. Mutatjuk, melyik színt és mintát érdemes használnod.

Rózsaszín

Azt gondolod, hogy a rózsaszínért csak a Barbie babákkal játszó kislányok rajonghatnak? Akkor bizony tévedsz! Egy kis pasztellrózsaszín hihetetlenül fel tudja dobni az enteriőrt. Idén ősszel a divatba is visszatér ez a bájos szín, miért ne csempészhetnéd be az otthonodba is?

Forrás: elledecor.com

Csíkok

A nyár nagy slágere volt a kék-fehér tengerészcsík, imádtuk ezt a dekorációt, hiszen használatával percek alatt tengerparti hangulatot lehet teremteni még egy zsúfolt nagyvárosi lakásban is. Attól pedig, hogy a nyárnak búcsút intettünk, nem kell a csíkoktól is megválni! Használd bátran ezt a mintát az otthonodban más színek párosításával, és meglásd, hihetetlenül fel fogja dobni a helyiségeket.

Forrás: elledecor.com

Neutrális színek

A kávébarna és vajszín klasszikus kifinomultsága és a kőszín vagy a szénfekete természetes eleganciája megnyugtató hatással tud lenni az emberre. A Giorgio Armani által meghatározott greige árnyalatot pedig nyugodtan nevezhetjük a 2015-ös ősz alapszínének.

Forrás: elledecor.com
A Giorgio Armani divatcég kreátora fogalmazta meg először a hideg szürke és a melegebb beige színek társításából született új színt: a greige-t. Először a divat világában terjedt el, de ma már a lakberendezésben is egyre divatosabb árnyalat.

Lila tónusok

A lila tónusok egyszerre megnyugtatóak és szexik, használatukkal egyszerre több hatást is elérhetsz otthonodban. Megéri kipróbálni!

Forrás: elledecor.com

Malachit

A malachitkristályok mélyzöld színe valahol a sötét és világos árnyalatok között helyezkedik el. Ez a különleges őszi szín tökéletes kiegészítője lehet a rózsaszín vagy a levendula árnyalatoknak. 

Forrás: elledecor.com