Tragikus sorsok, rejtélyes halálesetek, nyughatatlan lelkek. Ha eddig azt gondoltad, hogy kísértethistóriák csak filmekben vagy könyvekben léteznek, akkor az alábbi történeteket olvasva garantáltan borsódzni kezd majd a hátad. Az alábbi hotelek - luxusszolgáltatásaik mellett - hátborzongató titkaikkal is vonzzák a turistákat, falaik között túlvilágról érkező alakok rémisztgetik a pihenésre vágyókat. 

Roosevelt Hotel, Los Angeles

Érdekesség, hogy az első 15 Oscar-díjátadó ünnepséget a Hollywood Roosevelt Hotelben tartották, ami egyébként több sztár otthonául is szolgált huzamosabb ideig. Itt lakott többek között Marilyn Monroe is. A szexszimbólum 1962. augusztus 5-én halt meg, de a hotel alkalmazottai szerint a díva lelke még ma is a hotel falai között tengődik. Halála óta rengetegszer jelent meg kísértete mind az alkalmazottak, mind a vendégek előtt. A szálloda báltermében van egy bizonyos megmagyarázhatatlan "hideg folt" is, ahol gyakran érezni földöntúli energiák áramlását.

Forrás: theroosevelthotel

Stanley Hotel, Colorado

Sokat elmond a helyről, hogy ez a hotel inspirálta Stephen King dermesztő regényét, a Ragyogást. A Stanley Hotel az egyik legkísértetiesebb szálloda Amerikában, számtalan vendég észlelt már itt különféle paranormális jelenséget. Sokan meséltek arról, hogy megmagyarázhatatlan zongorajátékot, gyermekfutkosást és beszélgetések hangjait hallják, úgy, hogy mindeközben sem gyerekek, sem más vendégek nem voltak az adott helyiségben. A szálloda legtöbb furcsa történését egyébként a 4. emeleten és koncertteremben tapasztalták - ha tehát egyszer ebbe a különleges szállodába vezetne a sors, és szellemekre szeretnél vadászni, érdemes ezekre a helyekre összpontosítanod.

Forrás: stanleyhotel.com, flickr/geekstalt

Langham Hotel, Anglia

No de nem kell feltétlenül a tengerentúlra utazni ahhoz, hogy kísértetjárta hotelt találj. Az Angliában található Langham Hotel 1865-ben nyitotta meg kapuit, ám a tökéletes luxuskörnyezet nem csak a városba érkező turistákat ejti rabul. A legendák szerint szellemek számára is ideális lakóhely. Az ideérkező vendégek többször látták már a folyosón egy orvos szellemét, aki a szóbeszéd szerint a nászútjukon megölte a feleségét, majd öngyilkos lett. Egy katonai egyenruhát viselő férfi is rendszeresen felbukkan a falak között, ő állítólag nem más, mint egy német herceg, aki az első világháború kitörésekor a szálloda ablakából vetette le magát. A néhai herceg különösen a 333-as szobáért rajong, és egyszer annyira megijesztett egy vendéget, hogy az fejvesztve menekült el az éjszaka kellős közepén. 

Forrás: langhamhotels.com

Toftaholm Herrgard, Svédország

Ez az elegáns svéd kastély hatszáz éves múltra tekint vissza, ami visszarepít a királyok és a lovagok mágikus világába - a hotel ezen mágikus, kissé kísérteties hangulatához pedig nagyban hozzájárulnak az itt élő kísértetetekről szóló legendák. A helyiek úgy hiszik, hogy a kastélyban egy fiatal parasztfiú szelleme kísért, aki régen beleszeretett a birtokos lányába. A bárókisasszony hozzáment egy férfihoz, akit az apja szemelt ki számára, így kénytelen volt búcsút mondani igazi szerelmének. Az esküvő napján a fiú bánatában felakasztotta magát egy szarufára, boldogtalan lelke pedig azóta is kísért a 324-es szobában. A kastélyban megszállók gyakran számolnak be a legendához köthető különös jelenségekről: lebegő függönyökről a szélcsendben, erőteljes kopogásokról az ajtón és bezárt ablakokról, amelyek reggelre tárva-nyitva állnak. 

Forrás: Facebook/Toftaholm Herrgård