Annak már utána jártunk, hogy milyen házakban nőttek fel a legnagyobb hollywoodi sztárok, azt is tudjuk, hogy milyen luxusnyaralókban vészelik át a nyári forróságot, sőt azt is kiderítettük, hogy melyik híresség otthonát lehet kibérelni. Most egy lépéssel tovább megyünk, bemutatjuk azokat a luxusvillákat, birtokokat, hoteleket, amelyekben kedvenc videoklipjeinket forgatták. 

Taylor Swift, "Blank Space" - Oheka-kastély

Az Oheka-kastély egy 10 000 négyzetméteres birtok a New York-i Huntington városrészben, Long Island északi partján. A kastély az 1900-as években luxusnyaralónak épült, eredeti tulajdonosa pedig egy Otto Hermann Kahn nevezetű befektetési bankár volt. A 32 szobás hodály ma szállodaként funkcionál, és kedvelt esküvői helyszín a hírességek körében. Számos zenei videót, műsort és filmet is forgattak már ezen a fejedelmi birtokon. Legutóbb Taylor Swift Blank Space c. videoklipje készült a kastély falain belül, amelyért az énekesnőt az idei VMA-n a Legjobb női videoklip és a Legjobb popvideó díjára is jelölték.

Forrás: Youtube, thebridescafe.com

Britney Spears, "Work Bitch" - luxuskúria Malibuban

Ha van mit a tejbe aprítanod, most akár meg is vásárolhatod azt a kúriát, amelyben Spears kisasszony Work Bitch c. számát forgatták. Az ingatlan ára egyébként nem kevesebb, mint 8,7 millió dollár. Bár az otthon szinte alig felismerhető a gyéren megvilágított klipben, ez a modern, letisztult, hatalmas üvegablakokkal díszített kúria a valóságban igazán pompás látványt nyújt.

Forrás: Youtube, scoopnest.com

Spice Girls, "Wannabe" - Midland Grand Hotel

Nem egy mai darab, de szerintünk nincs a világon, aki ne emlékezne a csípős lányok debütáló videoklipjére, és arra a bizonyos hotelre, amelyben a történet szerint a csajok borsot törtek a vendégek és pincérek orra alá. Ez az öt csillagos luxusszálloda 1873-ban nyitotta meg kapuit Midland Grand Hotel néven, azóta számos felújításon átesett, és még a nevét is megváltoztatták, St. Pancras Renaissance London Hotelre. Bár a videoklip megjelenésekor a Spice lányok féltek, hogy az Egyesült Államokban nem lesz túl fényes a fogadtatása, az 1997-es VMA-n végül elnyerte a Legjobb dance videoklip díját.

Forrás: Youtube, ani-shah.com

Beyoncé, "Halo" - Soho Villa

Érdekesség, hogy Beyoncé a Halo c. videoklipjét saját otthonában forgatták - pontosabban az egyik luxusvillájában a sokból. Az mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy a klipben nem sok minden látszik a lakásból, helyette a Beyoncé és Michael Ealy színészről készült közeli felvételekben gyönyörködhetünk. Pár évvel a Halo premierje után egyébként a lakás felkerült a piacra, Beyoncé ugyanis kiadta villáját: ha megér neked havonta 100 ezer dollárt az a tudat, hogy abban az ágyban hajthatod álomra a fejed, amelyben egykor Queen B feküdt, akkor akár te is kibérelheted!

Forrás: Youtube, 6sqft.com