Már jópár szezon óta hódít a füstös szem, ám mindig más az aktuális trend. Larion Oscar sminkmester elárulta, mire számítsunk ezen a téren idén ősszel. 

Ebben a szezonban a füstös szemet is másképp készítjük, mint azt korábban megszoktuk. Így kezdj neki:

Uniformizáld bőrödet egy folyékony matt hatású alapozóval. Élénkítsd tekintetedet, hogy friss legyen egész nap egy korrektorral, de ügyelj rá, hogy a korrektor színe egy-két árnyalattal legyen csak világosabb, mint a jelenlegi bőröd, alapozód színe. Az álcázott területet transzparens púderrel fixáld le és púdert csak a T-zónára tegyél. Orcáidat finoman élénkítsd kontúrmentesen a kedvenc bronzosítóddal.

Forrás: Thinkstock

A természetes vastagságúra igazított szemöldöködet finoman élénkítsd szemöldökformázó porral, majd száliránynak megfelelően fésüld ki a felesleget. A kósza szálakat szemöldökspirállal tökéletesítheted, majd fekete szemceruzával kontúrozd körbe a szempillatövedet. Satírozd el a ceruzát, de ügyelj rá, hogy a szempillatőnél hagyd meg a fekete szín intenzitását. Ezután matt, grafit fekete szemhéjpúdert satírozz a körbekontúrozott szemhéjra. A titka ennek az igéző szemfestésnek az, hogy nem húzzuk túl sehol, hanem egyszerűen követjük alul-felül a szem ívét.

Füstös szemet nem csak fekete színnel készíthetünk. Legyünk merészek és használjunk bátran mélyebb, de színes árnyalatokat, mint például az indigókéket. Ez a szín mindenkinek jól áll, elektromossággal tölti meg a tekintetet és kifejezően vibráló lesz a szem játéka. Ennek a szemfestésnek a titka, hogy csak a felső szemhéjon „garázdálkodunk".

Így próbálkozz vele:

Kontúrozd körbe fent a szemhéjadat, kezd a szemzugtól a mélyítő vonalon haladva, laposan a szemhéj külső szélénél, majd ívesen húzd be a felső szemhéj külső szélét. A körülhatárolt területet egyenletesen fesd be matt szemhéjkrémmel és már kész is a merészen újító tekintet.

Forrás: Thinkstock

Ehhez érzékien túlfűtött, szenvedélyes színek kerülnek ősszel az ajkakra.A legizgalmasabbak a vampos árnyalatok, mint a kobaltkék, a fekete, a hideg pink, a jungle red, a russian red, a sötét szilva, a dark berry valamint a marsala különböző szexi árnyalatai. A fantasztikus színeken túl pedig tombol a matt őrület. De egyszerre van jelen ebben a szezonban a matt és az ultrafényes, lakkhatású textúra. Ragyogj az új színekkel ősszel!