karácsony advent ünnep tradíció hagyomány dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ragyogó díszekkel kivilágított utcák és a városok fontosabb terein díszelgő zöldellő fenyő – a magyarországi települések advent idején igazán káprázatos ünnepi köntöst öltenek magukra. Na de mi a helyzet a világ távoli pontjain? Kínában, Brazíliában vagy éppen Indiában vajon hasonlóak az ünnepi dekorációk? Utánajártunk.

A karácsony évszázadokig a húsvét árnyékában élt, ma már meglepő lehet, de csak a 19. századra vált az első számú európai keresztény ünneppé. És annak ellenére, hogy a karácsony egy tradicionális keresztény ünnep, sok nem keresztény család is ünnepli világszerte a szeretet ünnepeként.

A karácsony ma már együtt jár az ajándékozással, a különféle karácsonyi zenékkel és a káprázatosabbnál káprázatosabb (és néha meglepő) ünnepi dekorációkkal. Amíg nálunk a karácsonyfa-állítás, karácsonyi égők, girlandok, fagyöngyök és krisztustövisek elhelyezése, díszítése a divat, addig a világ különböző országaiban különféle sajátos hagyományok alakultak ki.

Lapozd végig galériánkat, és meglátod, hogyan ünneplik a karácsonyt a világ körül!

/1512/_gy__2015121816353

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.