fashion week enteriőr falburkolat otthon 2016 lakberendezés fal lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha lakásátalakításon töröd a fejed, ideje informálódnod kicsit a 2016-os faldekorációs trendekről: innovatív ötletek garmadája vár rád idén is!

A világhírű dizájnerek minden évben olyan újszerű, egyedi technikákat, korszerű anyagokat és modern, látványos ötleteket építenek be a lakberendezési trendekbe, amelyek használatával a legátlagosabb panellakást is divatos luxusotthonná lehet változtatni. Az alábbiakban összegyűjtöttük 2016 legkülönlegesebb faltrendjeit.

Izgalmas felületek, strukturált anyagok

Ha otthonodba egy kis elegáns extravaganciát szeretnél csempészni, akkor ez a megoldás teli találat lehet számodra. Texturált dekoratív falpanelek és csempék használatával kissé szokatlan és drámai 3D-s hatást lehet elérni. Többféle belsőépítészeti alapanyagból választhatsz, a különféle fa anyagoktól kezdve egészen az alumíniumig vagy acélig.

Forrás: Press Loft

Faldekoráció szövetekkel

Különböző mintás textilekkel lenyűgöző eredményt érhetsz el. Tény, hogy a szövetes faldekorációk idehaza még kissé szokatlannak hatnak, de ha követni szeretnéd az idei trendeket, választhatsz e célra kárpitanyagokat, selymet, pamutot, vagy akár különféle szintetikus textileket is.

Forrás: william-morris.co.uk

Bőr, vagy inkább műbőr

Ha te is állatvédő vagy – mint mi – akkor válaszd inkább a műbőr megoldást, a hatás így sem fog elmaradni. Műbőrből készült panelek segítségével otthonod meleg és meghitt hangulatú lesz, egy olyan hely, amelyet teljes mértékben a magadénak érzel majd.

Forrás: Thinkstock

Lofthangulat

A vakolat nélküli téglafalak használatával kissé puritán, mégis barátságos miliőt teremthetsz otthonodban. Ráadásul a látható tégla, beton, acél vagy üveg anyagok olyan indusztriális hangulatot is kölcsönöznek a helyiségeknek, mintha csak egy loftlakásban élnéd a mindennapjaidat.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Óriásfotó a falakon

Ha a falaidat a saját ízlésedre szeretnéd formálni, ez az egyik legjobb megoldás! Válaszd ki kedvenc fotódat vagy akár festményedet, digitálisan nagyíttasd fel, és hablemezre vagy tapétára nyomtatva használd monumentális dekoráció gyanánt.

Forrás: Press Loft
Forrás: Press Loft

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.