Lenyűgöző szállások, különleges otthonok - Te is beköltözhetsz!

Airbnb lakókocsi bérlés otthon nyaralás sziget lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eredetileg AirBed & Breakfast nevezetű közösségi hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a drága hotelek és egyéb szálláshelyekkel szemben alternatívát kínáljon az utazni vágyóknak. Az AirBnB szállásoknak nem az olcsóság az egyetlen előnye: ha kitartóan kutat az ember, a családi házak és apartmanok között bizony valódi kincsekre lehet bukkani!

A következőkben összeválogattuk a leghangulatosabbakat és a legkülönlegesebbeket - szigorúan szubjektív lista következik.

Lakókocsi a semmi közepén

A vállalkozó kedvű utazók egyik nagy kedvence lehet ez a Franciaország történelmi régiójában, egészen pontosan Burgundiában található lakókocsi. A hirdetésben csak "vándorcigány lakókocsinak" nevezett otthonban egyebek mellett található egy elektromos kantűzhely, zuhanyzó és vécé is. A lakókocsi két fő számára kínál kényelmes szállást, éjszakánként 62 dollárért, azaz nagyjából 18 000 Ft-ért.

Mont-Saint-Jean, Burgundia, Franciaország Forrás: airbnb.hu/Anna
Forrás: airbnb.hu/Anna

Bérelj szigetet

Miért szállnál meg egy sima apartmanban, ha lakhatsz egy saját szigeten is? A Karib-tenger mellett fekvő közép-amerikai kis országban, Belize-ben bizony szigetet is bérelhetsz! A szigeten összesen négy embernek van hely, ám az árak itt már borsosabbak: 350 dollár per éjszakáért, azaz körülbelül 120 ezer forintért lehet megszállni.

Bird Island - Placencia, Belize Forrás: airbnb.hu/Fred
Forrás: airbnb.hu/Fred
Forrás: airbnb.hu/Fred

Mint egy király

Ha odavagy a tündérmesékért, királyfikért és királykisasszonyokért, szervezd a nyaralást Írországba, és bérelj ki egy több mint 600 éves kastélyt! Igen, erre is van lehetőség! Bár, ha hozzá vagy szokva a luxuskörülményekhez, akkor kétszer is gondold át a döntést, ugyanis a hirdető előre figyelmeztet, hogy - mivel egy több száz éves épületről van szó - a kastély egyáltalán nem olyan, mint egy szálloda: pókhálókkal, kanyargós lépcsőkkel, és akár kísértetekkel is meggyűlhet a bajuk az idelátogatóknak. A középkori élményért éjszakánként 146 dollárt, azaz 42 ezer forintot kell fizetni.

Galway, Írország Forrás: airbnb.hu/Peter
Forrás: airbnb.hu/Peter
Forrás: airbnb.hu/Peter

Kalandozás a hegyekben

Ha Ausztráliában szeretnéd a szabadságodat eltölteni, irány a Kék-hegység! A meghirdetett házikót konkrétan egy fa tetejére építették, így az itt lakóknak igen különleges kilátásban lehet részük. A vadregényes környezethez luxusfelszerelés társul: a hatalmas ágy mellett egy kandalló, egy jakuzzi és a padlótól a mennyezetig érő ablakok várják a pihenni vágyókat. Mindennek meg is van az ára: 676 dollárért, azaz majd 200 ezer forintért tölthetsz itt egy éjszakát.

Bilpin, Ausztrália Forrás: airbnb.hu/Lionel
Forrás: airbnb.hu/Lionel
Forrás: airbnb.hu/Lionel
Forrás: airbnb.hu/Lionel

Álomotthonok - Így készül egy vérbeli üzletasszony dizájnos luxuslakásahttp://www.life.hu/otthon/20160118-alomotthonok-doro-judit-belsoepitesz-munkaja.htmlNeked csak annyi a feladatod, hogy elmondd, milyennek szeretnéd látni az otthonod – a megbízott belsőépítész vagy lakberendező pedig megoldások, lehetőségek garmadájával halmoz majd el. De vajon miként is dolgozik egy hazai szakember, és milyen projektek kerülnek ki a kezeik alól? Otthon--Zaha Hadid futurisztikus világahttp://www.life.hu/otthon/20160115-dame-zaha-hadid-mohammad-iraki-brit-epitesz-munkai.htmlZaha Hadid az építészet világszerte meghatározó és befolyásos személyisége. Az iraki-brit építész munkáin egytől egyig érezni lehet sajátos, neofuturisztikus stílusát: erősen ívelt vonalak, hosszúkás szerkezetek, töredezett geometrikus formák jellemzik az általa tervezett épületeket. Otthon--Kreatív mécsestartó ötféle módonhttp://www.life.hu/otthon/20160119-csorba-anita-tertervezo.htmlSzereted otthonodat gyertyákkal és különleges mécsestartókkal díszíteni? Csorba Anita tértervező megmutatja, hogyan díszíthetsz fel egy üveg mécsestartót egyszerűen, mégis kreatívan. Otthon--Amikor a környezettudatos fűtés és hűtés találkozik a modern dizájnnalhttp://www.life.hu/otthon/20160114-kornyezettudatos-futes-es-hutes-levego-viz-hoszivattyuk.htmlA belsőépítészek és építészek azért kedvelik a levegő-víz hőszivattyúkat, mert nem csúfítják a teret radiátorok és csövek, és nem kell bajlódni a kéménnyel. Az édesanyák pedig azért, mert azon kívül, hogy kíméli a családi kasszát, soha többé nem kell a szén-monoxid-mérgezéstől félniük. Otthon--Készíts pihe-puha állatfekhelyethttp://www.life.hu/otthon/20160107-csorba-anita-tertervezo-cica-kutya-fekhelyet-keszit.htmlHázi kedvenced kinőtte, esetleg szétrágta régi fekhelyét? Nem kell ezreket költened arra, hogy újat vegyél - csak egy kinyúlt pulcsi kell, és te magad is készíthetsz pihe-puha ágyikót! Csorba Anita tértervező megmutatja, hogyan kezdj neki. Otthon--Erő és hatalom: a berlini olimpia szimbolikus épületeihttp://www.life.hu/otthon/20160104-1936-os-berlini-olimpia-epuletei.htmlAz 1936-os, XI. nyári olimpiai játékok helyszíne sokáig kétséges volt: a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt 1933-as hatalomra jutásának hatására a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis fontolóra vette, hogy megfosztja Berlint az olimpia rendezés jogától. Olimpiai helyszíneket bemutató sorozatunk újabb része következik. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.