Az eredetileg AirBed & Breakfast nevezetű közösségi hálózat azzal a céllal jött létre, hogy a drága hotelek és egyéb szálláshelyekkel szemben alternatívát kínáljon az utazni vágyóknak. Az AirBnB szállásoknak nem az olcsóság az egyetlen előnye: ha kitartóan kutat az ember, a családi házak és apartmanok között bizony valódi kincsekre lehet bukkani!

A következőkben összeválogattuk a leghangulatosabbakat és a legkülönlegesebbeket - szigorúan szubjektív lista következik.

Lakókocsi a semmi közepén

A vállalkozó kedvű utazók egyik nagy kedvence lehet ez a Franciaország történelmi régiójában, egészen pontosan Burgundiában található lakókocsi. A hirdetésben csak "vándorcigány lakókocsinak" nevezett otthonban egyebek mellett található egy elektromos kantűzhely, zuhanyzó és vécé is. A lakókocsi két fő számára kínál kényelmes szállást, éjszakánként 62 dollárért, azaz nagyjából 18 000 Ft-ért.

Mont-Saint-Jean, Burgundia, FranciaországForrás: airbnb.hu/Anna
Forrás: airbnb.hu/Anna

Bérelj szigetet

Miért szállnál meg egy sima apartmanban, ha lakhatsz egy saját szigeten is? A Karib-tenger mellett fekvő közép-amerikai kis országban, Belize-ben bizony szigetet is bérelhetsz! A szigeten összesen négy embernek van hely, ám az árak itt már borsosabbak: 350 dollár per éjszakáért, azaz körülbelül 120 ezer forintért lehet megszállni.

Bird Island - Placencia, BelizeForrás: airbnb.hu/Fred
Forrás: airbnb.hu/Fred
Forrás: airbnb.hu/Fred

Mint egy király

Ha odavagy a tündérmesékért, királyfikért és királykisasszonyokért, szervezd a nyaralást Írországba, és bérelj ki egy több mint 600 éves kastélyt! Igen, erre is van lehetőség! Bár, ha hozzá vagy szokva a luxuskörülményekhez, akkor kétszer is gondold át a döntést, ugyanis a hirdető előre figyelmeztet, hogy - mivel egy több száz éves épületről van szó - a kastély egyáltalán nem olyan, mint egy szálloda: pókhálókkal, kanyargós lépcsőkkel, és akár kísértetekkel is meggyűlhet a bajuk az idelátogatóknak. A középkori élményért éjszakánként 146 dollárt, azaz 42 ezer forintot kell fizetni.

Galway, ÍrországForrás: airbnb.hu/Peter
Forrás: airbnb.hu/Peter
Forrás: airbnb.hu/Peter

Kalandozás a hegyekben

Ha Ausztráliában szeretnéd a szabadságodat eltölteni, irány a Kék-hegység! A meghirdetett házikót konkrétan egy fa tetejére építették, így az itt lakóknak igen különleges kilátásban lehet részük. A vadregényes környezethez luxusfelszerelés társul: a hatalmas ágy mellett egy kandalló, egy jakuzzi és a padlótól a mennyezetig érő ablakok várják a pihenni vágyókat. Mindennek meg is van az ára: 676 dollárért, azaz majd 200 ezer forintért tölthetsz itt egy éjszakát.

Bilpin, AusztráliaForrás: airbnb.hu/Lionel
Forrás: airbnb.hu/Lionel
Forrás: airbnb.hu/Lionel
Forrás: airbnb.hu/Lionel