Elsőre ijesztőnek hangozhat, hogy holnaptól egyedül fogsz élni. Sőt, az első hetekben lehet még nem is látsz a dolgok mögé: szabad vagy és senki nem szól bele a dolgaidba. Íme, 5 dolog, amit érdemes tudnod az egyedül éléséről.

1. Az egyedüllét először nem jelent felszabadultságot

Felkelni, lefeküdni egyedül, megszerelni és megoldani mindent magadtól: ez vár rád, amikor kirepülsz a meleg szülői fészekből. A magad által megoldandó lista hosszú, de az elsők között kell tudatosítanod magadban, hogy a részegen szétdobált ruháid nem lesznek tiszták másnapra és a pasiddal való szakításkor sem hoz neked egyből csokit anyukád. Miután ezt megszokod, igen felszabadító tud lenni az egyedüllét.

Forrás: Dreamstime

2. Élettársi viszonyba kerülsz az okostelefonoddal

Eleinte lehetnek olyan napok, amikor félsz egyedül elaludni. Az okostelefonoddal viszont könnyedén beszélhetsz a barátaiddal vagy játszhatsz, ami nyugtató hatással van az idegeidre. Persze ezt se vidd túlzásba, hiszen egy kutatás szerint a mobiltelefonod fénye inkább élénkít, mint fáraszt. Előbb-utóbb már erre sem lesz szükséged..

3. Megtanulod értékelni az idődet

Korábban nem volt gond azzal, hogy el volt-e mosogatva, minden zoknid össze volt-e párosítva és a szobádban is rend volt. Persze az anyarobot elvesztése okozhat némi felismerést ebben a helyzetben, ilyenkor érdemes megnyomni a hasznos időbeosztás gombot és időt szánni a legtöbb dologra.

Forrás: giphy.com

4. Nem duruzsol folyton valaki a füledbe 

A „régi életedben” ha egy kis traccsolásra vágytál kimentél a nappaliba és az aktuális lakótársaiddal vagy a családoddal bármikor válthattál pár szót. Most viszont meg kell eresztened pár sort vagy telefont ahhoz, hogy társaságod legyen.

5. Sok minden másra viszont jut időd

Lefekvés előtt olvasol és nem a szobatársaddal beszélgetsz, netán a buliba való invitálását utasítod vissza. Tervezel, vannak perspektíváid, fejlődhetsz, jobban megismerheted önmagad és rájössz arra, hogy nem is olyan szörnyű egyedül élni.