8 dolog, amit csak azok értenek, akik szigorú nevelést kaptak

Forrás: Dreamstime -
szigorú család tapasztalat nevelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szigorú szülők gyermekeként nem könnyű az élet. Ha csak egy csöppet is tapasztaltál a katonás nevelésből, némelyik pontnál könnyen magadra ismerhetsz.

1. Bármennyire is próbáltad, sosem tudtál semmit titokban tartani a szüleid előtt.

Forrás: Dreamstime

2. Amikor a barátaidnak meséltél a szüleid fegyelmező módszereiről, sosem találtál megértő fülekre.

3. Addig nem merted elhagyni a házat, amíg nem volt minden makulátlanul tiszta.

4. Ha mégis úgy alakult, hogy elindulhattál otthonról, legalább húsz kérdésre kellett előtte válaszolnod, miszerint: miben, hova és kivel mész. A sötétedés előtti elindulásról való meggyőzés felért egy külön szellemi párbajjal.

5. Az estébe nyúló programokról mindig elsőként távoztál – ha későn értél haza, az komoly szankciókat vont maga után.

Forrás: Dreamstime

6. A szüleid random időpontokban leptek meg a szobádban, hogy ellenőrizzék, éppen angyalpózban ülsz-e a székeden (persze láthatatlan glóriával a fejeden).

7. Mindig volt legalább három megmagyarázó mondatod, amit be tudtál vetni olyan helyzetekben, amikor az igazság fájt volna.

8. Habár mindig csak a legjobbakat akarták neked, sok emlék örökre beleégett az agyadba és titkon abban reménykedsz, hogy te másként fogsz viselkedni a gyermekeiddel – pedig tudod, hogy nem így lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.