A palacsinta egy szuper étel, így nem csoda, hogy minden variációját imádjuk. Ezúttal három egészséges receptet mutatunk, amelyeknél csupán a lisztre és az édesítőszer használatára kell odafigyelni. 

Túrós palacsintalepény salátával 

  • 100 gramm zabpehelyliszt
  • 2,5 dl alacsony zsírtartalmú tej
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
Forrás: Dreamstime

A tejet, a túrót, a tojást, az olívaolajat tedd egy tálba, add hozzá a fűszereket, és robotgéppel keverd össze. Add hozzá a lisztet, és keverj rajta még egy kicsit. Pár percet hagyd állni, és már sütheted is. 
Saláta Az apróra vágott paradicsomhoz és uborkához kockázz fel egy kevés feta sajtot. Facsarj rá citromlevet, és vágj fel hozzá bazsalikomot. Két lepényke közé halmozd a salit. 

Teljes kiőrlésű palacsinta fahéjas almával 

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • 2 evőkanál xilit
Forrás: Dreamstime

Keverd össze az összes hozzávalót, majd hagyd állni egy kicsit a sütés előtt. A palacsintasütőt néhány csepp napraforgóolajjal kend ki, mielőtt beleöntenéd a tésztát. 
Fahéjas alma Pucolj meg négy almát, és vágd vékony szeletekre, majd tedd fel főni egy lábosba. Nagyon kevés vizet tehetsz hozzá, de az alma úgyis gyorsan levet ereszt, így nem kell hozzá túl sok. Ízlés szerint édesítőszerrel és fahéjjal fűszerezd. Ahogy az alma megpuhult, már mehet is a palacsintába. 

Amerikai palacsinta gyümölcsökkel 

  • 12 dkg kókuszliszt
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál. sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál édesítőszer
  • 1 csipet só 
Forrás: Dreamstime

A tojások fehérjéből verj kemény habot. A többi hozzávalót robotgéppel keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a tésztába. A sütés előtt pár csepp olajat tehetsz a palacsintasütőbe. 
Gyümölcsök Az amerikai palacsintát sósan és édesen is lehet enni, ezúttal mi friss gyümölcsöket ajánlunk hozzá. Felszeletelt banán, kivi, eper, bármi mehet rá. Pár csepp mézzel tehetjük még ízletesebbé.