Tényleg erősebbek lesznek a szőrszálak a borotválástól? Tényleg végleges a végleges szőrtelenítés? A nadrág valóban kikoptatja a szőrt? Most eláruljuk, melyek a legnagyobb tévhitek a szőrről!

Érdemes-e borotválni? 

Éveket óta szűnni nem akaró vita van arról, hogy milyen hatással van a borotválás a szőrre: megvastagszik-e, vagy sűrűbb lesz-e tőle. A Life.hu szakértője, Blaskovics Ildikó kozmetikus szerint sűrűbb semmiképpen nem lehet, hiszen a szőrtüszők száma adott. Az viszont igaz, hogy vastagabbnak, erősebbnek tűnnek a szőrszálak, mivel a borotva más módszerekkel ellentétben nem tépi ki, csak elvágja a szőrt, így a vastagabb tő nő tovább, és nem vékonyodik el. 

Forrás: Dreamstime

A gyanta tényleg koptatja a szőrt? 

A gyanta és a jó minőségű epilátorok is tőből tépik ki a szőrszálakat, így egy idő után hajlamosak elhalni, vagyis később már nem nő szőr. 

Valóban végleges a végleges szőrtelenítés?

Igen. A jó kozmetikus, jó géppel csodákra képes! Ildikó szerint százból két embernél fordul elő, hogy nem működik megfelelően az IPL módszer, egyébként szuper eredményeket hoz. Saját pácienseinek, akiken nyolc-kilenc évvel ezelőtt csinálta a végleges szőrtelenítést, még nem kellett újabb kezelést adni. Attól sem kell félned, hogy elviselhetetlen a fájdalom, Ildikó szerint inkább csak kellemetlen érzés, amin a gépekbe beépített hűtőrendszer sokat segít. 

Forrás: Dreamstime

A gyantázástól megereszkedik a bőr? 

Ildikó szerint a havi szintű gyantázásnál egyáltalán nem kell félni attól, hogy a bőr megereszkedne. 

A gyantázás és az epilálás tényleg borzalmasan fáj? 

Nem. Ha korábban borotváltad a szőrödet, akkor az első egy-két alkalom fájdalmasabb lehet, de jó kozmetikus keze alatt később nem okoz komolyabb fájdalmat. 

A nadrág tényleg kikoptatja a szőrt? 

„Ez az egyik legviccesebb városi legenda” – fogalmaz Ildikó, aki szerint ennyi erővel egy csapásra mindenkinek megoldódna a szőrproblémája. 

Te meddig mennél el a szépség érdekében? A mindennapos borotválkozás még belefér?
Meglepő szépségápolási trend van elterjedőben, amelynek egyre több a híve. A sima, szőrtelen bőr a nőknél már hosszú ideje kötelező elvárás, ám a legújabb divathóbort szerint az ápolt nő minden napot azzal kezd, hogy az arcát is alaposan leborotválja. Olvasd el a Life.hu cikkét!