Ha már korábbi cikkünkben közelebbről is bemutattuk, sőt néhány meglepő érdekességet is elárultunk a republikánus elnökjelöltté lett ingatlanmogul, Donald Trump káprázatos luxusotthonáról, akkor most jöjjön a másik oldal is – lássuk, milyen házban éldegél a demokrata elnökjelölt Hillary és az exelnök Bill Clinton.

Azt azért az elején leszögezzük, hogy Clintonék családi fészke nyomába sem ér a Trump-villának – már ami a giccset illeti.

Clintonék családi fészkeForrás: housebeautiful.com
  • Miután Bill Clinton mandátuma lejárt, a Clinton család a New York állambeli Chappaquában húzta meg magát. Ha a pontos címükre lennél kíváncsi, nos az sem titok: otthonukat a 15 Old House Lane alatt találod. 
Forrás: AFP
  • Clintonék 1999-ben 1,7 millió dollárért vásárolták az ingatlant, amit – miután Hillaryvel újra beköltöznének a Fehér Házba – a szakértők szerint akár 2,5 millió dollárért is el tudnának adni.
  • A ház 1889-ben épült holland gyarmati stílusban. A telek 4452 négyzetméteren terül el, a házhoz tartozik öt hálószoba, négy fürdőszoba és természetesen egy medence is.
Forrás: housebeautiful.com
  • A Clinton-kúria nem csak a család tagjai számára szolgál otthonul: a hivatalban lévő és a volt elnökök, valamint az alelnökök és elnökjelöltek és családtagjaik biztonságáért felelős, Clintonék mellé kirendelt Secret Service ügynököknek is a ház a bázisuk. 
Forrás: AFP
  • A házat egy igen magas kerítés védi a kíváncsi szemek elől, a kerítés tetején reflektorokat is elhelyeztek, a kapunál pedig egy biztonsági őrhely lett kialakítva. 
Forrás: housebeautiful.com
  • Clintonék igazi burzsuj környéken laknak: a Forbes szerint Chappaqua a 317. legdrágább város az USA-ban, az átlagos ingatlanárak 1,2 millió dollár körül mozognak, a lakók átlagjövedelme pedig 105 ezer dollár.