Hogyan lehetsz 10 perc alatt Marilyn Monroe? 152 nő megmutatta!

Marilyn Monroe rúzs szempilla smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány napja sminkrekord született Budapesten: 152 nő egyszerre sminkelte ki magát úgy, mint anno Marilyn Monroe. De vajon mi is kell a díva ikonikus sminkjéhez, és mit gondol D. Tóth Kriszta és Ábel Anita a vörös rúzsról? Máris eláruljuk. 

Ha rúzsról van szó, a magyar nők közel sem olyan merészek, mint mondjuk a franciák, még akkor sem, ha az élénk ajkak most fénykorukat élik. Ha pedig egy szép smink elkészítéséről van szó, van még mit tanulnunk.

Az elmúlt hónapokban a Max Factor Make-up Academy célja az volt, hogy minél több nő sajátítsa el azt, hogyan is hangsúlyozza ki egy szép sminkkel a legelőnyösebb arcát. Kísérletük sikerrel járt: szombaton ugyanis 152 „tanuló” bizonyította be, hogy meg lehet tanulni elkészíteni Marilyn Monroe ikonikus sminkjét.

Forrás: Max Factor Make-up Academy

4 sminkeszköz is elég Marilyn ikonikus sminkjéhez

Mindenek előtt készítsd el az alapokat: varázsold a bőrt tökéletessé a bőrtónusodhoz megfelelően passzoló alapozóval. Ez után jöhet a tusvonal: ettől lesz igazán hangsúlyos a szemed. Következnek a szempillák: hogy minél dúsabbnak, hosszabbnak tűnjenek, legalább 2 rétegben vidd fel a spirált. Végül koronázd meg a sminkedet egy, a színeidhez megfelelően passzoló piros rúzzsal. Vadító lesz a végeredmény!

A rekordkísérlet háziasszonya D. Tóth Kriszta volt, aki bár egy évig smink nélkül fotózta magát, most elárulta: a smink igenis szerepet játszik az életében, de fontosnak tartja, hogy a makeup ne elfedje a valóságot, hanem kiemelje a szépséget. Az est modellje Ábel Anita volt, aki bevallotta, hozzá nem áll kifejezetten közel Monroe stílusa, azt azonban elismeri, hogy egy vörös rúzsra szükség van, de persze csak akkor, ha megérett rá az ember.

Forrás: Max Factor Make-up Academy

„A hétköznapokban nem nagyon sminkelem magam, hiszen a bőröm a munkám, a szereplések miatt eléggé igénybe van véve. De ez nem jelenti azt, hogy egy kis szempillaspirált, egy kis ajakfényt vagy leheletvékony púdert nem teszek fel. Ha pedig van időm, akkor nagyon szívesen foglalkozom sminkeléssel!”

Anita azt is elárulta, szeret is sminkelni: ő festi magát egy-egy alkalomra, és ez már jó ideje így van: évekkel ezelőtt, ha a barátnőivel kimozdultak, ő szépítgette a lányokat.

Szűcs Adrienn sminkmester tanácsait követte az a 152 nő, akik végül megvalósították a rekordkísérletet. „Talán azt hisszük, hogy ez a smink csak egy tusvonal és egy piros száj, de valójában sokkal több ennél. Marilyn Monroe gondosan ki volt sminkelve minden alkalommal” – árulta el Adrienn.

Hogyan lehetsz 10 perc alatt Marilyn Monroe? 152 nő megmutatta! Forrás: Max Factor Make-up Academy

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.