Az énidő fontosságáról - Légy önmagaddal, önmagadért

Forrás: Dreamstime -
nők joghurt2016 énidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tökéletes háziasszony, gondoskodó anya, karrierista nő, megértő barátnő és szenvedélyes szerető - egy nő, megannyi szerep. Robotolsz, próbálsz mindenkinek megfelelni, közben csak egy valamiről, illetve valakiről feledkezel meg: saját magadról.

Hogyan is tudnál ennyi szerepben egyszerre helytállni, ha saját magadra nem fordítasz elég időt? Gondold csak végig, mikor volt egy nap, egy óra vagy akár csak néhány perc, amikor kizárólag csak magaddal foglalkoztál?

Az énidő

Az énidő egyáltalán nem luxus, sőt! Ahhoz, hogy tested és lelked pihenni, fejlődni tudjon, mindenképpen szükséged van rá.

Az angolszász szakirodalomban me time-ként aposztrofált kifejezés azt az időt jelöli, amit önmagadra fordítasz, amikor bármit csinálhatsz, de kizárólag a saját örömödre. Az énidő tehát olyan pihenőidő, amit nem munkával töltesz és nem olyan elfoglaltságokkal, amik mások javát szolgálják.

Forrás: Dreamstime

Milyen a tökéletes énidő? Olyan, amilyennek te szeretnéd.

A magadra szánt időben olyan dolgot csinálj, ami számodra értékes, ami feltölt, amivel több lehetsz, amivel kiteljesedsz. Ilyenkor a figyelmed középpontjában te magad legyél, magadra koncentrálj, befelé figyelj, és azzal foglalkozz, ami jólesik.

Nem kell egyébként nagy dologra gondolni, van, akinek tökéletes énidőeltöltést jelent például egy kád meleg vízben elfeküdve romantikus regényt olvasgatni. A lényeg, hogy zárd ki a külvilágot, légy egy kicsit kettesben magaddal.

Lehet, hogy naponta csak 5 perc, de lehet, hogy 5 óra jut magadra, használd ki, ennyi önzés kell, ennyi egészséges, és ettől te is az leszel. Ennyit mindenki megérdemel.

És azzal, hogy te jól érzed magad a bőrödben, és egyensúlyban vagy saját magaddal, a környezetedben élők is jól lesznek, hiszen pozitív energiákat fogsz magadból kibocsájtani.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.