"Válaszd az életet. Válaszd a munkát. Válaszd a karriert. Válaszd a rohadt nagy TV-t. Válaszd a mosógépeket, kocsikat, CD lejátszókat és elektromos konzervnyitókat. Válaszd az egészséget, az alacsony koleszterinszintet és a fogászati ellátást. Válaszd a fixkamatozású jelzálog-kölcsönt. Válassz első otthont, válaszd meg a barátaidat. Válassz szabadidőruhát és hozzáillő sporttáskát..." – Ki hitte volna, hogy 20 évvel a kultikus film megszületése után újabb részt készítenek az alkotók: Renton, Spud, Beteg Fiú és Begbie 1996 után hamarosan visszatérnek a mozikba, így ideje feleleveníteni a régi élményeket. Lássuk, hogyan vett le a lábunkról annak idején a Trainspotting stílus.

Rentonstyle: magas derekú farmer sportcipővel

A legegyszerűbb és legnagyszerűbb kombináció, ami éppen idén tért vissza a divatba. 

Forrás: Budapest Film

Punkos ópiumkúp

Amikor már az ópiumkúp is megteszi, akkor jöhet a punkpóló és a menő írhakabát egy kis szőrrel persze.  

Forrás: Budapest Film

A legvagányabb pulóverek

Renton mintás pulóvere az egyik legnagyobb kedvencünk a filmből, és persze tinédzserkorunk kedvence, a melegítőpulcsi is szerepet kap.

Forrás: Budapest Film

Az igazi hipszter

Spud állásinterjús öltözékét ma csak hipszternek neveznénk. A zakó farmerral és koszos cipővel ma is menő. Habár ma már nem a koszos, sokkal inkább az előrekoptatott és előrepiszkított cipő az igazán tuti. 

Forrás: Youtube

Pólók a 90-es évekből

Már fogalmad sincs, hogy milyen pólókat hordtunk a 90-es években? Hát színeseket és mintásakat. Csak vagányan!

Forrás: Budapest Film

Mindörökké szakadt farmer

Habár csak egyetlen jelenetben tűnik fel, de a szakadt farmer a Trainspottingból sem hiányzik.

Forrás: Budapest Film

Crop top

A 90-es években csak haspólónak neveztük, manapság már a sokkal fancybb crop top szót használjuk rá. De Rentont valószínűleg csak egyáltalán nem érdekelte, hogy 3 számmal kisebb a pólója.

Forrás: Budapest Film

A klasszikus Spud: Superman és forrónaci

Spud karakterét már a film legelején a szívünkbe zárjuk, hiszen a Superman pólós, rövidnacis, furafejű srác csakis jófej lehet. Naná!

Forrás: Youtube

Napszemüveg

A John Lennon stílus és a diszkósabb fazon is szerepet kapott a filmben. 

Forrás: Budapest Film
Itt a legújabb Trainspotting előzetes
Huszonegy évvel a legendás kultfilm bemutatója után, jövő januárban a mozikba kerül a Trainspotting folytatása. Nézd meg az előzetest itt!