Madarat tolláról, celebet lakásáról lehet megismerni – vallja ezt Dolly Lenz, a hollywoodi hírességek ingatlanügynöke, aki az elmúlt 25 évben számos sztárt segített már álmai otthonához. Az elmúlt évtizedekben átélt tapasztalatairól mesélt az amerikai Cosmopolitannek. 

  • A sztárok akár milliókat is hajlandóak pluszban fizetni az otthonuk és persze a saját maguk biztonsága érdekében. Dolly az interjúban elmondta, hogy extra kívánságként például nagyon sok ügyfele szokott úgynevezett pánikszobát igényelni. Olyannyira elterjedt a felső tízezer körében, hogy ezek a biztonságos kamrák igazi státuszszimbólummá váltak Beverly Hillsben, ahol a feltételezések szerint már több ezer ilyen kamrácska is van. 
Jodie Foster és Kristen Stewart a Pánikszoba című filmbenForrás: Giphy
  • Vannak olyan hétköznapi emberek, akik sok mindenre képesek annak érdekében, hogy bepillantást nyerjenek a hírességek otthonába, ezért gyakran kitalált vásárlási szándékkal keresik meg az ügynökségeket. „Egyfajta kapuőrök vagyunk, nagyon elővigyázatosnak kell lennünk, nem engedhetünk be akárkit egy luxusotthonba. Nyilvánvaló, hogy ha Leo DiCaprio hív fel bennünket, akkor tudjuk, hogy komolyak a szándékai, hogy meg tudja fizetni az ingatlanokat, tehát nincs szükség arra, hogy leellenőrizzük. Ha viszont egy teljesen ismeretlen ember hív minket, akkor tőle mindenképpen kérünk például banki igazolást arról, hogy megengedheti-e magának a vásárlást. És ez nemcsak arra jó, hogy megtudjuk, hogy van-e az illetőnek elég pénze, hanem arra is, hogy kiderüljön, tényleg nem hazudott-e a személyazonosságát illetően” – mondta az interjúban Dolly. 
Kitalált vásárlási szándékkal próbálnak hétköznapi emberek bepillantást nyerni a hírességek otthonábaForrás: Evan Joseph Images
A 28 millió dolláros New York-i ingatlan gazdáját keresiForrás: Evan Joseph Images
Igazi manhattani luxusForrás: Evan Joseph Images
  • Még a hírességek is más hírességek otthonában akarnak élni. „Évekkel ezelőtt az ügyfelemmel, Barbra Streisanddal mentünk szerződést kötni, ugyanis eladta a penthouse lakását Mariah Carey-nek. Az ügy érdekessége az volt, hogy Mariah Carey kifejezetten Barbra Streisand lakására pályázott, az álma volt ugyanis, hogy a példaképe egykori otthonában éljen.” 
Mariah Carey-nek végül nem sikerült Barbra Streisand lakását megvásárolnia, úgyhogy kénytelen volt máshol megvalósítani az álmaitForrás: AD
  • A hírességek néha igen furcsa kérésekkel állnak elő. Dolly egyik híres ügyfelének a házastársa például allergiától szenvedett, amire nagyon jó hatással volt mézevés. „A párnak az volt a kérdése, hogy megoldható lenne-e, hogy a kiválasztott lakás tetőszintjére egy méhkaptárt telepítsenek. Plusz szereznem kellett nekik egy profi méhészt is, aki felügyeli nekik a rovarokat.” 
Méhkaptár és profi méhész a híreseknek és gazdagoknakForrás: Dreamstime
  • A hírességek a legdizájnosabban berendezett lakást is a saját képükre akarják formálni. „P. Diddy például vett egy normál, háromszobás ingatlant, amiből aztán a falak lebontásával egy hatalmas egyszobás otthont építtetett.” 
P. Diddy kilátása a Central ParkraForrás: Gotham Photo Company
  • Általában maga a híresség az utolsó személy, aki megnézi a kiválasztott ingatlant. Az őket körülvevő profi csapat (személyi asszisztens, menedzser stb.) 100 százalékosan tisztában van azzal, hogy a sztár mire vágyik, így van, hogy maguk a jövendőbeli tulajdonosok csak az utolsó pillanatban néznek rá a jövendőbeli otthonukra. Sőt Dollyék nem egyszer olyan esettel is találkoztak, amikor egy híresség úgy vett meg egy lakást, hogy személyesen meg sem nézte. 
Jennifer Lopez "A" listás New York-i ingatlanja lenyűgözőForrás: Douglas Elliman Real Estate
  • A hírességek számára a tökéletes hálószobához egy saját teakonyha is tartozik. „A legtöbb ember azt sem tudja, mi az a teakonyha, a hírességek viszont kifejezetten igénylik. Gyakran még akkor sem akarnak lemondani róla, ha a hálószoba egyébként már a fürdővel is egybe van nyitva.”