Divatbemutatózz, alkoss, inspirálódj! 5+1 kihagyhatatlan program a Design Hétről

bemutató Design Hét program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Design Hét Budapest szeptember 23-tól október 2-ig rengeteg programmal várja a művészetek, a design, a divat és az alkotás szerelmeseit. Íme, 5+1 program, amit mi biztosan nem hagyunk ki!

1. Ylka Design Studio

4 ruha-, 1 táska- és 1 lámpatervező 140 négyzetméteren, egy kreatív térben alkot, mely alkotóműhely, showroom és designesemények helyszíne is egyben. Ebbe a miliőbe engednek most bepillantást a Ducsai.Leather.Goods, a FIBULA, a frantaagi, a Pakka és a zagabo márkák designerei. Három különleges programmal készülnek, melyekben a visegrádi országok tervezői közül a szlovák Zuzana Serbák cipőmárka alapítóját látják vendégül.

Forrás: Facebook/YLKA design studio
  • Szeptember 24. Divatbemutató

Az L1 Egyesület táncművészeinek performanszával egybekötött fashion show, ahol az YLKA Design Studio tervezői bemutatják legújabb kkollekciójukat.

  • Szeptember 30. Designerek kerekasztala

Tabuk és marketinglufik nélküli beszélgetés az YLKA tervezőivel és a Zuzana Serbák designereivel a hazai és a szlovák tervezők és márkák életéről, sikerekről, buktatókról és lehetőségekről.

Forrás: Facebook/YLKA design studio
  • Október 1. YLKA Nyílt nap

Egész nap várnak az YLKA designerei és a vendégtervezp, Zuzana Serbák, hogy te is belecsöppenhess az alkotóműhely életébe. Nézd meg, hol készülnek a tervek, és lesd meg, milyen eszközökkel és gépekkel lesz belőlük kész termék. Hallgasd meg a legjobb műhelysztorikat és ismerkedj meg Zuzana egyedi cipőcsodáival. A showroomban található darabokra pedig egész héten, így ezen a napon is 20% kedvezményt kaphatsz a Design Hét Budapest 2016 programüzetben található kuponnal.

A részvétel mindhárom eseményre ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2. Kutya Design

Te is imádod a kutyádat, és meglepnéd valamivel? Nálunk elkészítheted a saját tervezésű nyakörvedet és pórázodat kutyusodnak, miközben megismerkedhetsz a különféle anyagokkal, bőrökkel, eszközökkel, kipróbálhatod magadat a varrás művészetében és szegecselni is megtanulhatsz. Regisztráció itt is szükséges!

Forrás: Facebook/MZF Fashion

3. Ö-kollekciók bemutatója

A Design Hét Budapest keretében egy kerekasztal-beszélgetés után 4 olyan ökotudatos tervező mutatkozik be, akik mind fenntarthatóan, de más-más megközelítésből foglalkoznak a témával. Egy laza estére várnak minden érdeklődőt a szervezők, ahol kellemes zene és egy pohár jó bor társaságában beszélgethettek a kollekció tervezőivel. Ezenkívül egy nem hagyományos divatbemutatóval is készülnek: ezen az estén ugyanis mindenki lehet öko-modell egy kis időre. Stylist segít a megfelelő darabok kiválasztásában, a szettekről pedig képek is készülnek majd.

Kik lesznek a tervezők?

Wyhoys by Pápai Lilla Forrás: WYHOYS

WYHOYS (Pápai Lilla) kitűnő minőségű organikus anyagokkal dolgozik, LAZLO (László Edina) nagyobb cégek felesleges anyagmaradékait hasznosítja egyedi módon, AWARE by Printa (Majoros Zita) pedig használt ruhákból készít különleges darabokat. NES (Szilágyi Andrea) cipői környezetbarát növényi cserzésű bőrből és nyers gumiból készülnek, így kisebb ökolábnyomot hagynak maguk után.

Fenntartható fejlődés a divatiparban: avagy legyél te is tudatos és etikus vásárló

Újrahasznosítás, fenntarthatóság, biológiai lábnyom, fair trade – mind olyan fogalmak, amelyek a társadalmi felelősségvállalást és az ökotudatot hivatottak erősíteni a 21. század emberében. Ezúttal három olyan magyar tervezőt kérdeztünk, akik valóban komolyan veszik ezeket a hívószavakat. Vallják: a természet jogait tiszteletben tartva akarnak alkotni. Olvasd el a Life.hu cikkét!

4. Karcsi Papírboltja

Karcsi Papírboltja papír installációkat és dekorációs elemeket tervez és készít magán- és vállalati rendezvényekre. Az alapító, Bánlaki Kata várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek a tervezési és gyártási folyamatokkal, és workshop keretében maguk is kipróbálhatják a papírral való munkát. A látogatásokra regisztrálni kell.

Forrás: Facebook/Karcsi Papírboltja

5. Hogy készül a jó designer?

Ismered a suminagashi technikáját? Tudod mi az a shibori? Mitől szép a rendezettség? Mitől design a design? Gyere és tudd meg workshopjainkon! Tervezd meg velünk a saját egyedi táskád, ékszered, képed vagy sálad, neves designerekkel.

Forrás: designhet.hu
  • Épített táskák:

Tervezd és építsd meg egyedi táskádat Hajdú Anett táskatervező designerrel! Ismerd meg a térformálás egyik izgalmas műfaját, tervezz és kísérletezz térben geometrikus alapelemekből. Készítsd el egyedi táskádat kontrasztos anyagpárosításokkal.

  • Épített ékszerek:

Brosstű, medál, nyakék, hajtű! Készítsd el egyedi ékszered különleges anyagok felhasználásával és alkosd meg a tökéletes ékszert, mely hűen tükrözi személyiséged! A workshop résztvevői a laparanyozás és ezüstözés fortélyait is elleshetik Király Fanni ötvösművésztől.

Forrás: designhet.hu
  • Shibori:

A shibori technika igazi csemege a keleti kutúra és az egyedi textilek szerelmeseinek! A shibori játékos világában kötözéssel, hajtással és csomózással alakíthatóak ki a folyamatosan változó organikus és geometrikus formákból álló utánozhatatlan mintázatok. Workshopunkon elkészítheted egyedi és színes kendődet vagy sáladat.

Részletek és regisztráció itt!

+1. Rózsavölgyi Csokoládé - Design Túra

A díjnyertes csokoládékról, a szintén díjnyertes, designtudatos márkáról és csomagolásról egyaránt szó lesz a programon, amelyen az ültetvények bemutatása mellett műhelylátogatás és természetesen kóstoló is lesz. Csiszár Katalin és férje, Szabad Zsolt az otthonukban kezdték el a mára világhírű Rózsavölgyi csokoládék készítését 12 évvel ezelőtt. A program szeptember 27-én és 29-én 10 órától kezdődik. Regisztráció: info@rozsavolgyi.com címen!

Forrás: designhet.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.