Legtöbben nyárra vagy tavaszra időzítik a nagy napot, pedig az őszi és a téli esküvőnek is megvan a maga bája. Csodás természeti témájú esküvőket lehet ilyenkor tartani, ráadásul hosszú csipke felsőkben pompázhattok. Mindezekhez most szuper frizura- és sminktrükköket is mutatunk nektek!

Ha ősszel van a nagy nap

  • Így sminkelj

Vedd alapul a természet színeit: az egészen natúr, lágy színektől a mélyebb, erőteljesebb árnyalatokig. Döntsd el, hogy szem- vagy szájhangsúlyos sminket szeretnél. Amit hangsúlyozni akarsz, oda használd a sötétebb színt, a másik területre pedig a natúr, visszafogottabb árnyalatot. A szemedre válassz például egy natúr és egy árnyalattal sötétebb barnát. Szemceruzából is használhatsz sötétbarnát, majd jöhet a szempillaspirál. A szádra válassz egy bordó tartós rúzst. Tökéletes lesz az összhang. 

Forrás: Thinkstock
  • Így dobd fel a frizurádat

A kontymániának szerencsére hamaron leáldozik. Őszi esküvőre sem ezt ajánljuk. Ha hosszú hajad van, akkor tetess bele szép nagy hullámokat. A csokrod mellé pedig készíttess virágkoszorút, ami szuperül mutat majd a hajadban az őszi virágokkal. A koszorút egyébként rövid hajú lányoknak is bátran ajánljuk.  

Forrás: Whiskers and Willow Photography, Etsy/whichgoose

Ha télen van a nagy nap

  • Így sminkelj

A tél a csillogás ideje. Az esküvői sminked is legyen olyan, mint a napfényben megcsillanó hó. Flitteres szemhéjkrémet rengetegféle színben találsz, de a nagy napra a természetes ragyogás a legjobb választás, úgyhogy az élénk lilától és zöldtől inkább óvakodj. Válassz természetes, világos színt, és tündökölj visszafogottan. Ha a matt rúzsok szerelmese vagy, akkor is válassz erre az alkalomra valami csillogóbbat. Viszont ha a szemeden nagyon látványos a csillogás, akkor a szádra csak egy kis szájfényt tegyél. 

Forrás: Thinkstock
  • Így dobd fel a frizurádat

Ha már csillogás, akkor a hajadba is érdemes egy ízléses fejdíszt választani. Igazi hókirálynő lehetsz egy csodásan tündöklő dísszel, amiből már annyi félét készítenek, hogy biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelőt. Arra mindenképpen figyelj, hogy a ruhád stílusához passzoljon a dísz. 

Forrás: Twigs & Honey, Liv Hart

Támogatott tartalom.