Maugli a valóságban – Gyerekek, akiket állatok neveltek

Forrás: Youtube -
Maugli állatok vadállat Tarzan család dzsungel gyereknevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emlékszel Mauglira, A dzsungel könyve című történet főszereplőjére, akit farkasok neveltek fel? Vagy Tarzan figurájára, aki az afrikai dzsungelben élő emberszabású majmok gondoskodásának köszönheti életét? Hihetetlennek tűnő történetekkel vadonban nevelkedett gyerekekről nem csak a mesékben találkozhatsz – jöjjenek a való élet Tarzanjai és Mauglijai. 

Marcos Rodríguez Pantoja mindössze hétéves volt, amikor eladták egy kecskepásztornak, majd a férfi halála után a kisfiú 11 éven át teljesen egyedül élt Sierra Morenában. Hogy életben maradt, azt az ott élő farkasoknak köszönhette, akik befogadták és táplálták őt. 19 éves volt, amikor rábukkantak, majd erőszakkal elvitték egy kis faluba, Fuencalintébe, ahol sikerült őt civilizálni. A fiú életéből, aki a mai napig szívesen tart előadásokat a farkasokról iskolás gyerekeknek, film is készült.

Marcos Rodríguez Pantoja Maugli 11 éven át élt farkasok között Forrás: Youtube

Még az 1960-as években Jean-Claude Auger antropológus Spanyol Szaharán utazott át, amikor egy gazellacsorda közepén rátalált egy kisfiúra. A fiú olyan gyorsan futott, hogy csak egy katonai dzsippel bírták utolérni, viselkedésében már teljesen idomult az őt körülvevő állatokhoz. Nagyon vékony volt, ugyanakkor izmos és erős, szaglása és hallása pedig rendkívül kifinomult volt. A többi elhagyatottan talált gyermekkel ellentétben a gazellafiút otthagyták a vadonban, ahol rátaláltak.

A gazellacsorda közepén talált kisfiú viselkedésében már teljesen idomult az őt körülvevő állatokhoz (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

Az ukrán Okszana Malaját 1991-ben találták meg. A lány akkor 8 éves volt, és már hat éve élt együtt néhány kutyával, mivel alkoholista szülei kétéves korában kint felejtették az állatok között. A kislány rövid időn belül maga is kutyaként kezdett viselkedni, négykézláb járt, kilógatta a nyelvét, ugatott, és mindössze két szót ismert, az igent és a nemet. A lány ma egy odesszai klinikán él, ahol a kórház háziállatainak viseli gondját.

Okszana kutyaként kezdett viselkedni, négykézláb járt, kilógatta a nyelvét, és ugatott Forrás: Youtube

Hasonló helyzetbe került Ivan Misukov is, aki szintén alkoholista apjától szökhetett el, majd Moszkva utcáit járva végül néhány kóbor kutya fogadta be. A fiú napközben összekoldult magának valamennyi ennivalót, amit az állatokkal is megosztott, cserébe azok védelmezték őt. Két telet is kihúzott így az orosz télben, míg végre rátaláltak a hatóságok, így ma már ő is visszatért a civilizált társadalomba.

Ivant moszkvai kóbor kutyák fogadták be maguk közé Forrás: The Jeremy Nicholl Archive

A brit Marina Chapman valamikor 1950 körül születhetett, és saját állítása szerint gyerekkora nagy részét a kolumbiai dzsungelben, majmok között töltötte. A nő elbeszéléséből úgy tudni, hogy még négyévesen került el a falujából, majd a rá következő éveket majmok között élte le, mígnem egy vadász rátalált. Ezt követően eladták egy bordélyháznak, majd az utcán élt, és egy maffiacsalád rabszolgája lett. Végül sikerült eljutnia Angliába, ahol férjhez ment, és gyerekei születtek. 2013-ban jelent meg önéletrajzi írása A névtelen lány címmel.

Marina Chapman gyerekkora nagy részét a kolumbiai dzsungelben, majmok között töltötte, amiről később könyvet is írt Forrás: Northfoto

2007-ben Kambodzsa északkeleti részén a rendőrség rátalált egy piszkos, meztelen lányra, aki félig embernek, félig állatnak tűnt, beszélni pedig egyáltalán nem tudott. Feltételezések szerint ő lehet Rochom P'ngieng, aki 19 évvel korábban bivalypásztorkodás közben tűnt el a dzsungelben. Kilenc évvel a megtalálása után, 2016-ban egy vietnami férfi azt állította, hogy a nő az ő lánya, akinek az után veszett nyoma, hogy ideg-összeroppanást kapott. Mindezt hivatalos papírokkal is alátámasztotta, ezért végül magával vihette Vietnamba, ahol a korábbi örökbe fogadó család és a bevándorlási hivatal támogatását is élvezhette.

Rochom P'ngieng bivalypásztorkodás közben tűnt el a dzsungelben Forrás: AFP/Tang Chhin Sothy
Az anyaság és munka kapcsolatában csak egy a bökkenő: a gyerekhttp://www.life.hu/csalad/20161021-anyasag-munka-osszehangolasa-szemelyes-tortenet.htmlA legtöbb munkahelyen szerveznek egy búcsúztató összejövetelt a babázás csodás időszaka előtt álló kolléganőnek, ahol azzal köszönnek el tőle, hogy pár év múlva sok szeretettel várják vissza. Aztán egyik nap, amikor az anyuka a kis karon ülő babával visszatér egy meglepetéslégyottra, hirtelen rájön, hogy már kívülálló. Család--Bántalmazó a családban – Interjú Gyurkó Szilviávalhttp://www.life.hu/csalad/20161025-gyurko-szilvia-interju-csaladon-beluli-eroszak.html2015-ös adatok szerint Magyarországon közel kétmillió olyan nő él, aki 75 éves kora előtt valamikor élt párkapcsolatban súlyos lelki erőszakot alkalmazó partnerrel, és élete során közel 800 ezer nőt ért ezen kívül testi, közel 300 ezret szexuális erőszak is. Az áldozatok a legtöbb esetben nem mernek feljelentést tenni, de van, hogy a rendőrség beszéli le őket erről. Gyakran nincsenek tisztában a jogaikkal és a lehetőségeikkel, sőt sokan vannak, akik azt sem ismerik fel, hogy bántalmazó kapcsolatban élnek. Család--A nap, amikor véget ért a házasságom: "Ami addig felépült, újra kártyavárként omlott össze"http://www.life.hu/csalad/20161025-a-nap-mikor-veget-ert-a-hazassagom-megcsalt-ferj-tortenete.htmlÚjabb megcsalás, ahol újfent a mobiltelefon szolgált bizonyítékul, ám ezúttal a feleség volt a hunyó. Múlt heti felhívásunkra ismét klaviatúrát ragadt egy olvasónk, és őszintén vallott nekünk a házasságában fellépő problémákról. Család--Van egy kis spórolt pénzed? Mutatjuk, mibe érdemes befektetnedhttp://www.life.hu/csalad/20161028--megtakaritasi-lehetosegek-mibe-fektesd-a-sporolt-penzed.htmlMa, a Takarékossági Világnap alkalmából segíteni szeretnénk kicsit azoknak, akik szeretnének ugyan megtakarítani, de még nem tudják, hogy mibe is fektessék a pénzüket. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a legfontosabb, legelterjedtebb lakossági megtakarítási lehetőségeket. Család--Egyszerű, mégis működőképes takarékoskodási praktikákhttp://www.life.hu/csalad/20161028-egyszeru-sporolasi-takarekoskodasi-praktikak.htmlA takarékoskodás nem feltétlenül pénz, sokkal inkább döntés kérdése. Nem a félretett összeg nagysága a legfontosabb, hanem az, hogy igenis szánd rá magad, és próbálj meg havonta egy kis pénzt „eldugni magad elől”. Hidd el, később még jól fog jönni! Család--Hány gyereknek kell még meghalnia? - Fegyvertartás Amerikábanhttp://www.life.hu/csalad/20161026-egyesult-allamok-legalis-fegyvertartas-egymast-gyilkolo-gyerekek.htmlEgy, a Missouri és Illinois államokban élő szülők körében végzett felmérés szerint a megkérdezett családok körülbelül fele tart otthon lőfegyvert. Ez a bizonyos családi fegyver pedig sokszor rossz kezekbe kerül: 2016 első felében minden másnap meghalt egy gyerek fegyverbaleset következtében. Az amerikaiak többsége ennek ellenére sem akarja a fegyvertartás szigorítását. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.