Damu Roland kislányát a sógornője neveli, de a színész szerette volna magához venni a kicsi Maját. Arra hivatkozott, hogy a kislányt nem nevelik jó körülmények között, de a gyámhatóság elutasította a kérelmét.

A kicsi Maja egyből a születése után Damu Roland sógornőjéhez került, ő lett a kislány teljes jogú gyámja. Ebbe akkor a színész is beleegyezett, de azóta megváltozott a véleménye. Arra hivatkozva, hogy a gyermek alultáplált, koszos, a nagymama pedig iszákos, eljárást indított. Szerette volna magához venni a kicsit.

Eldőlt: nem kerülhet Damu Rolandhoz a kislányaFotó: Margitay Klára/Life.hu

A körülmények is megfelelőnek tűntek, hiszen a színésznek új párja volt, aki nagy örömmel nevelte volna Damu lányát, de azóta ez a kapcsolat véget ért, a volt kedvesének egzisztenciális háttere nélkül a színésznek esélye sem volt, hogy megkapja a gyámságot, ráadásul a vádjait is alaptalannak találták. "A gyámhatóság elutasította az apa kérelmét, mert a volt párja közben szakított vele, és meggondolta magát. Maja közben egyéves lett, járni és beszélni kezdett, a háziorvos és a védőnő szerint korát meghaladóan fejlett. A gyámhatóság és a rendőrség sem látta veszélyeztetve" – mondta a sógornő a Story magazinnak.