Reese Witherspoon színésznő törékeny, bájos alkat. Élmény, bárhol is jelenik meg.Harmonikus sminkje mindig kifogástalan, ezért is ragyog ki a tömegből. Ha, te is a nyár típusba tartozol, akkor így készíts el a színésznő sminkjét.

Reese rendszeresen radírozza bőrét, ezért is oly zártak a pórusai. Nagy gondot fordít az arcápolásra, száraz arcolajakkal puhítja bőrét.

A sminkeléskor bőrtökéletesítő báziskrémet használ, hogy még kevesebb alapozóra legyen szüksége, amit általában a kezével masszíroz a bőrébe, mert így a legtermészetesebb a hatás. A szem alatti területet két árnyalattal világosabb folyékony korrektorral élénkíti. A tökéletes megjelenéséhez hozzá tartozik a púder, egész arcát finoman lefixálja porpúderrel, hogy tartós maradjon a sminkje. De előtte barackos-rózsás krémpirosítóval emeli ki az arccsontját, kontúrmentesen összedolgozza az alapozóval, ezért olyan üde és ragyogóan természetes a megjelenése.

Reese Witherspoon 1976. március 22-én született, a Kos csillagjegyébenForrás: AFP

Szemöldökét szemöldökporral élénkíti, amit gondosan a hajszínéhez választ a tökéletes végeredmény érdekében. Hogy természetes hatású maradjon, kifésüli száliránynak megfelelően a felesleget, majd fixálja egy áttetsző szemöldökbalzsammal.

A mozgószemhéjára kedvence, a csillogó pezsgőszín kerül, a szem külső sarkától a mélyítővonalát pedig egy fahéj árnyalattal emeli ki. A szempillatőbe egy élénk lila szemhéjpúder kerül ultravékonyan, majd jöhet a precíz fekete tusvonal. Így kontrasztba kerül a két szín és pajkosan de gyönyörűen kiemeli kék szemét ez a rafinált megoldás. Szempilláit fekete szempillaspirállal festi a szem külső szélénél duplán, hogy szárnyaljon a tekintete. Ajkának érzékiségét, egy friss, babarózsa árnyalatú ajakrúzzsal koronázza meg.