Ahogy minden évtizedet, a 80-as éveket is meghatároznak bizonyos stílusjegyek, amelyekre visszatekintve sokszor csak nevetni tudunk, pedig akkor, ott, a legmenőbbnek számítottak. Nézzük, a 80-as évek divathóbortjait!

Pasztell öltöny

Valószínűleg a 80-as évek sorozatai miatt, mint például a Miami Vice, terjedt el az elképesztően laza szabású, tengerparti életérzést idéző öltöny, ami még pasztell színekben is kapható volt.  

Miami ViceForrás: Northfoto

Melegítők

Manapság reneszánszukat élik a melegítők, de nem az a susogó fajta, ami a 80-as, 90-es éveket határozta meg. Érdekes módon a pasztell színek még ebben a trendben is megjelentek. 

Táncosruhák  

A 80-as évek táncos filmjei, mint a Flashdance és a Dirty Dancing is hatottak a divatra. Ráadásul az aerobik is ebben az időben indult világhódító útjára, így a szexin sportos, sztreccses spandex ruhák még az utcákon is megjelentek.

FlashdanceForrás: giphy

Hátul hosszú haj  

A férfiak kedvence lett, teljesen érthetetlen módon az elölről szimpla rövid hajnak tűnő, ámde hátul hosszan hagyott frizura, amit csak Bundesliga-hajként is szoktunk emlegetni.

Dauer és tupirozás  

A hajtrendek más izgalmakat is hoztak a 80-as években. Ilyen volt a dauer és a tupírozás, amivel gigantikus hajkoronákat hoztak létre. De az olyan kontrasztos megoldás sem volt ritka, amikor csak a frufrut tupirozták hatalmasra.  

A dauer is nagy divat volt a 80-as évekbenForrás: giphy
Vicces összeállítás a 80-as évek frizuráiról – Fotók!
Ilyen divattal nem volt könnyű tininek lenni a 80-as években, az akkor trendi frizurák visszatekintve szó szerint hajmeresztőek. Nézd meg galériánkat a legnevetségesebb hajkoronákról!

Válltömés

Legyen szó kabátról, zakóról, blúzról, válltömés nélkül nem lehetett kapni semmit. A válltömést természetesen a férfiak ruházata sem nélkülözte, de a nőkön mégiscsak hangsúlyosabb volt a természeteshez képest duplájára nőtt vállszerkezet.

A szépség fogalma a 80-as években
Még soha egy korszak sem volt ennyire szabados és sokszínű, mint a 80-as évek. A punkzene, valamint stílusa tartja magát, és a mainstream irányzatra is nagy hatást gyakorol. Megjelenik a rock műfaj, elsők között a legendás KISS együttes, hatására sorra bukkannak fel a rockbandák, megjelenik a glam, a csillogás és az extrémitás hétköznapivá válik. Olvasd el a Life.hu cikkét!