Tény, hogy idehaza is az egekbe szöknek az ingatlanárak, de azt azért kijelenthetjük, hogy szerencsére meg sem közelítik a listánkban szereplő otthonokét. Ezek a grandiózus villák még az Egyesült Államokban is igencsak borsos árúnak számítanak, olyannyira, hogy jelenleg az alábbi 5 ingatlan az USA legdrágább lakóotthona.

Jelenleg ez a 3800 négyzetméteres Bel Air-i villa.az Egyesült Államok legdrágább otthona. Az ára 250 millió dollár, azaz nagyjából 73 milliárd forint, a ház kialakításával az építtetőknek az volt a kifejezett céljuk, hogy a luxust egy új szintre emeljék.  Az ingatlanban 12 hálószoba, 21 fürdőszoba található, és több mint 300 ember dolgozott a megépítésén. Amerika legdrágább otthonával egyébként itt már részletesebben is foglalkoztunk.

Bel Air-i luxusvillaForrás: Bruce Makowsky/BAM Luxury Development

A második helyen a The Manor nevezetű ingatlan áll, ami szintén Los Angelesben található, és nem kevesebb, mint 200 millió dollárt, azaz körülbelül 58 milliárd forintot ér. A grandiózus villa 5650 négyzetméteres, jelenlegi tulajdonosa pedig Petra Stunt, a Formula-1-ből ismert milliárdos, Bernie Ecclestone lánya.

The ManorForrás: Flickr/Atwater Village Newbie

A harmadik legdrágább otthon ára 195 millió dollár, forintra átszámolva 56 milliárd forint, és Floridában, Manalapanban található. Az óriási, 6287 négyzetméter lakótérrel büszkélkedő ingatlanban 33 hálószoba és 47 fürdőszoba található. 

Manalapan, FloridaForrás: point2homes.com

A connecticuti Great Island egy 25,5 hektáros birtok, ami nagyjából egy óra autóútra található New Yorktól. A főépülethez egy magánlovarda is tartozik, mindez pedig 175 millió dollárt, azaz nagyjából 50 millárd forintot kóstál.

Great IslandForrás: Stanley Jesudowich

A lista utolsó helyére a 140 milliós dolláros, azaz 40 milliárd forintos Briar Patch nevű ingatlan került. Az otthon Hamptonsban található, és 1000 négyzetméteres.

Briar PratchForrás: christiesrealestate.com