A bájos színésznő ma ünnepelné 98. születésnapját. Audrey Hepburn életét sokan tündérmesének gondolták, de a filmbéli csillogás a mindennapjaiban nem volt általános. Ennek ellenére Audrey a kikezdhetetlen stílusérzék, de a belső szépség és a segítőkészség megtestesítője is, így megfontolandóak a szavai. 

„A vonzó ajkak érdekében mondj kedves szavakat. A kedves szemekért keresd a jót az emberekben. A karcsú alakért oszd meg ételed az éhezőkkel. A szép hajért hagyd a gyermeknek, hogy ujjaival végigsimítsa naponta. A lelki egyensúlyért sétálj azzal a tudattal, hogy sohasem vagy egyedül.” 

Az elegancia az egyetlen szépség, amely soha nem fakul.” 

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmbenForrás: AFP, Northfoto

Mindenkinek megvan a maga stílusa, és ha ezt az ember megtalálta, igenis, ragaszkodjon hozzá.” 

„Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, amikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak.” 

Forrás: Giphy

Egy nő szépsége nem a ruháiban, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.” 

„A férfi, aki vonz engem, lehet magas vagy alacsony, szőke vagy barna, jóképű vagy kevésbé jóképű. A vonzó külső egymagában nem feltétlenül van hatással rám. Ha egy férfi rendelkezik azzal a meghatározhatatlan tulajdonsággal, amelyet nem tudok másként hívni, mint melegség vagy vonzerő, akkor jól fogom érezni magam mellette.” 

A nő szépsége a lelkéből tükröződik: abból a törődésből, amit szerető szívvel ad.”  

Audrey Hepburn és férje, Mel Ferrer kisfiukkal, SeannalForrás: AFP
Audrey Hepburn élete a filmvásznon túl

Habár sokan így gondolták, a színésznő élete nem a fényűző luxusról és boldogságról szólt. Főleg nem gyerekkorában. Élete legtragikusabb élménye volt, amikor édesapja elhagyta őket, majd kitört a háború, ami meghatározta a kis Audrey fiatal éveit. Az éhezés, a félelem, a haláltól való rettegés egész további életére hatással volt. Nem véletlen, hogy amikor felkapott színésznővé vált, akkor sem vesztette el érzékenységét az árvák és éhezők iránt. Felhagyva a színészkedéssel pedig már kizárólag csak a jótékonykodással foglalkozott.


Az Unicef nagyköveteként rengeteg országba – Etiópiába, Ecuadorba, Vietnámba és Bangladesbe – is elutazott, hogy felhívja a figyelmet a szenvedőkre és éhezőkre, és reményt adjon a gyerekeknek. John Isaac ENSZ-fotós így nyilatkozott egyszer: „Gyakran megesett, hogy olyan gyerekeket ölelt magához, akiket beleptek a legyek. Soha nem láttam még ehhez hasonlót, más ember hezitált volna, de ő gondolkodás nélkül megölelte őket. A gyerekek szerették a kezét fogni, megérinteni őt."


További inspiráló történetekért kattints ide!

/1601/Audre2016120103721