A lakásban már egyre bátrabban használunk és kombinálunk színeket, miért hagynánk ki a két legalapvetőbbet; az aranyt és az ezüstöt. A giccshatásmentes arany csillogásról korábban már írtunk, most nézzük meg, hogy miként variálhatod otthonodban az ezüstös, fémes színhatást.

Nem kötelező a nemesfém 

Amikor ezüstről beszélünk, a lakberendezés terén nem kell méregdrága holmikra gondolni. Inkább az ezüstös hatású, fémes anyagokat érdemes fókuszba helyezni, ha ezt a merész, ám annál érdekesebb vonalat szeretnénk egy-egy helyiségben vezető szálként felvonultatni.

Az ezüstös hatású, fémes anyagokat érdemes fókuszba helyezni, ha ezt a merész, ám annál érdekesebb vonalat szeretnénk egy-egy helyiségben vezető szálként felvonultatniForrás: Pressloft

Harmónia 

Hideg színekkel kombinálva könnyen kaphatunk rideg szobát, így érdemes ellensúlyozni sok növénnyel vagy színorgiát felvonultató képekkel például. A konyhában a szürke-ezüst-fém triumvirátus kifejezetten steril környezetet teremt, ám talán ez az egyedüli helyiség, ahol ennek abszolút létjogosultsága van.

Hideg színekkel kombinálva könnyen kaphatunk rideg szobát, így érdemes ellensúlyozni sok növénnyel vagy színorgiát felvonultató képekkelForrás: Pressloft
Forrás: behr.com
Fesd át az étkeződet!
Az első 3 szín remekül fokozza egy finom ebéd vagy egy jó hangulatú vacsora rezgéseit, növeli az étvágyat, az étkezéshez kellemes légkört teremt. A második triumvirátus azonban túlzott nyugalmat és egy kis ridegséget áraszt, így nem ajánljuk étkezőkbe. Mutatjuk a színeket!

Színek tekintetben működik a meleg árnyalatokkal, és meglepő módon az óarannyal is. Az arannyal ellentétben nyugodtan használjunk több, markáns, ezüstszínű lakberendezési tárgyat, maximum – a már említett – rideg közeg lesz a végeredmény. Az ezüst az előzékenység, a pontosság és az udvariasság színe, a királynő árnyalatának is szokták nevezni. Épp ezért ad remek kontrasztot, ha bohém elemekkel vegyítjük.

Az ezüst az előzékenység, a pontosság és az udvariasság színe, a királynő árnyalatának is szokták nevezniForrás: Pressloft

Fehérrel arisztokratikus, feketével elegáns hatást kelthetünk.  

Amivel sose! 

A világos faanyagokkal – mint például nyír, bükk, juhar – nem mutat jól. Kerülendő továbbá az erőteljes arany, a sárga, a beige és a natúr színek önmagukban.

1. Mennyezeti lámpa - Beliani 34 999 forint 2. Váza - My home 20 000 forint 3. Fali dekor tükör - Bauhaus bútor 83 000 forint 4. Swarovski kristállyal díszített párna - Lunett Design 9900 forint 5. Chesterfield kanapé - VidaXL 70 350 forint 6. Dekoráció üveges gyertyához - IKEA 695 forint 7. Ezüst asztalka - Nosztalgia shopForrás: Life.hu