kolumbiai drogbáró Pablo Escobar luxushotel Medellín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretnél pár napot eltölteni egy kellemes szállodában, mely különbözik az összes többitől? Válaszd a kolumbiai kábítószerkartell fejének egykori birtokát, mely ma Casa Malca néven őrzi Pablo Escobar szellemét.

A Tulumban található birtokra, Escobar halála után senki sem tartott igényt. 1993 és 2012 között csupán egy elhagyott ház volt, majd jött Lio Malca és mert nagyot álmodni; a kilencszobás főépülettel együtt, egy 35 lakosztályos szállodát alakított ki.

Pablo Escobar Forrás: AFP

A kokainkirály

A drogbáró, aki saját luxus börtönt építetett magának - örömlányokkal, játékteremmel és bárral -, a kokain piac közel 80%-át tartotta a kezében. Bár szegény családból származott, 35 éves korára ő lett a világ egyik leggazdagabb embere, a heti 420 millió dolláros bevételével. A köznép szerette, a rendőröket megvette, akivel pedig pénzzel nem tudott szót érteni, azt megfenyegette vagy kivégeztette. Az USA éveken át vadászott rá, végül 1993-ban, elfogása közben agyonlőtte egy amerikai-kolumbiai elit alakulat. Arról, hogy ezt ő maga provokálta ki - „Inkább egy sír Kolumbiában, mint egy börtöncella az Egyesült Államokban." -, netán az eljárás szükséges velejárója volt, vagy épp parancsba kapták az ügynökök, hogy ne élve fogják el, máig folyik a találgatás.

A Casa Malca berendezése és design elemei ugyan újak, de egész biztos, hogy elnyernék a Medellín kartell vezetőjének tetszését. A színek, a formák, a műtárgyak, mind Pablo ízlését tükrözik. Akadnak azonban autentikus részletek, melyek még az Escobar-korszakból maradtak; ilyenek például az üdülőhely golyóálló falai.

A vendégek hozzáférhetnek a privát fehér homokos strandhoz, élvezhetik a gyönyörű és hatalmas kertet, a három medencét és azt a mérhetetlen, ám mégis élhető luxust, amit Pablo Escobar képviselt.

Nem a Casa Malca az egyetlen hátrahagyott ingatlan, mely a kolumbiai drogbáró nevéhez köthető, a legtöbbet kifosztották, romos állapotukkal senki sem törődik.

/1708/A_kol201781018743Össze fog dőlni a Notre-Dame katedrális, de nincs pénz a felújításárahttp://www.life.hu/otthon/20170807-ossze-fog-dolni-a-notre-dame-katedralis-nincs-penz-a-felujitasra.htmlA több mint 850 éves Notre-Dame-i katedrálist évente mintegy 12 millió turista látogatja, ezzel Franciaország egyik legnépszerűbb látnivalója. A híres műemlék 200 méternél is magasabbra tör az ég felé, a látogatók nem csupán a francia történelem egy darabját látják benne, hanem a monumentális szépséget is. A TIME szerint azonban a turisták hada által okozott elhasználódása, már az összeomlás közelébe taszította a lélegzetelállító épületet – pénz viszont nincs a felújítás költségeire. OtthonThinkstockMeg Ryan eladta egyedülálló fekete-fehér lakásáthttp://www.life.hu/otthon/20170727-meg-ryan-eladta-egyedulallo-fekete-feher-monokrom-lakasat.htmlMeg Ryan már-már fanatikusan újít, majd ad el lakásokat. A sorban ez a kilencedig, melyet megvett, stílusosan és luxustól kicsit sem mentesen felújított, majd eladott - 9,84 millió dollárért. A SoHo-i ingatlan egy érdekes, kísérletező stílust képvisel – bár nem tiszta formájában -, melyről már korábban mi is írtunk, nevezetesen a monokrómot. Otthon--3 börtön, ami ma már luxushotelhttp://www.life.hu/otthon/20170726-3-borton-ami-ma-mar-luxushotel-szalloda.htmlTe megszállnál egy olyan hotelben, mely régen börtönként működött? A világ számos pontján láttak fantáziát a foglyok és őrök nélkül maradt épületekben. Ám abban, hogy miként őrizték meg, emelték ki, vagy épp fedték el az épületek börtön jellegét, bizony komoly eltéréseket láthatunk. OtthonOrigoÁrulják a meggyilkolt amerikai rapper házáthttp://www.life.hu/otthon/20170719-aruljak-a-meggyilkolt-amerikai-rapper-tupac-shakur-hazat.htmlNem csupán a rappet kedvelők számára lehet mesés kincs ez az ingatlan..Tupac Shakur Los Angelesi házát jelenleg 2,6 millió dollárért árulják, ez volt az utolsó otthona. Ám, van benne némi csavar; vajon ki az, aki el akarja adni? Otthon--Ismerd meg Amerika leghírhedtebb börtönét, az Alcatrazt! – Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170511-ismerd-meg-amerika-leghirhedtebb-bortonet-alcatraz-fotok.htmlAz Alcatraz az egyik leghíresebb amerikai börtön a történelemben. Egyfajta romantikus gondolatvilág társul hozzá, annak ellenére, hogy itt őrizték a legelvetemültebb elítélteket. Ehhez hozzájárul az is, hogy a már bezárt börtön a mai napig látogatható, és az embereket különös borzongás járja át, amikor ennek az épületnek a falain belül járnak. Nézd meg, hogy nézett ki Amerika legszigorúbban őrzött börtöne. Otthon--16 millió rajongója van az Escobarnak öltöztetett kisgyereknekhttp://www.life.hu/csalad/20151031-16-millio-rajongoja-van-az-escobarnak-oltoztetett-kisgyereknek.htmlAz idei Halloween legtündéribb jelmeze azé a kisfiúé, akit anyukája a híres-hírhedt drogbárónak, Escobarnak öltöztetett.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.