A mentősök sokszor segítenek kismamákon, olyan azonban ritkán fordul elő, hogy a saját felesége szüléséhez riasztják a mentőst, de ez is megtörténhet sőt, nemrég az egyik magyar mentőssel meg is történt!

Mindenki ott akar lenni akkor, amikor a gyermeke világra jön, de a munka néha közbeszól. Egy magyar családnál azonban nem okozott problémát, hogy a férj éppen szolgálatban volt, amikor megindult a szülés, a férfi ugyanis mentős, így a saját feleségéhez riasztották őt!

A mentősofőr saját feleségéhez vonult - Képünk illusztrációForrás: Photononstop/Catherine Delahaye / Photononstop/Catherine Delahaye

A kismama még viccelődött is a férjével munkába indulása előtt, hogy ha beindulna a szülés, akkor őt fogja hívni, és így is lett! A történetet az Országos Mentőszolgálat osztotta meg Facebook-oldalán. "Szerencsére a mentőegység épp az állomáson tartózkodott, így az irányítás engedélyével azonnal indultak is. Éppen időben. Az átadást követően nem sokkal megszületett Levente! Az édesanya és az újszülött is egészséges" - írták, majd a babának és a mamának is jó egészséget kívántak, bajtársuknak pedig gratuláltak.