Egyelőre nem kell börtönbe vonulnia Geréb Ágnesnek. A szülész-nőgyógyász kegyelmi kérvényt adott be az államfőnek.

Geréb Ágnest jogerősen két évre ítélték el és tíz évre a foglalkozásától is eltiltották. A 65 éves szülész-nőgyógyászt, független bábát két gyermek szülést követő halála miatt vonták felelősségre. Büntetését ma kellett volna megkezdenie, de kegyelmi kérvényt adott be. Most az államfő döntésére várnak.

Geréb Ágnes egyelőre nem vonul börtönbeFotó: Polyak Attila - Origo

A Blikk a Gerébet képviselő ügyvédi irodától kapott közleményt az ügyben.

Dr. Geréb Ágnesnek mégsem kell most megkezdenie a kiszabott két éves fogházbüntetés letöltését. A doktornőnek a korábbi tájékoztatás szerint március 6-án kellett volna börtönbe vonulnia, de az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról rendelkezett, amely az elnöki döntésig tart.

Dr. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos és bába családjával együtt ezúton is szeretne köszönetet mondani azért az évek óta tartó hazai és nemzetközi támogatásért, amelyet a háborítatlan szülés ügyéért kiállók egyúttal számára is nyújtanak.

A tizennégy éve húzódó eljárássorozat a dr. Áder János köztársasági elnökhöz benyújtott kegyelmi kérelem elbírálásával zárul majd le." – olvasható a közlemény.