A világ 10 legjobb üdülési célpontját tette közzé a Tripadvisor, ahol többnyire a felhasználók értékelései alapján osztályozzák a különböző városokat, szállodákat, éttermeket. Ebből állították össze azt a listát, melyet a napokban tettek közzé. Íme, a 10 legjobb hely a világon.

1. Franciaország, PárizsNem meglepő, hogy a világ egyik legromantikusabb városaként ismert Párizs került a lista élére, hiszen nemcsak a város gyönyörű, de elképesztő gasztronómiai élmény is az utazás.

Párizs áll az első helyenForrás: Thinkstock

2. Egyesül Királyság, LondonA ködös Albion a szomorúsága, vagy kissé komorsága ellenére a lista második helyére került, hiszen annak ellenére, hogy az időjárás nem túl kedvező, a város mégis csodálatos élményt nyújt az odautazóknak.

3. Olaszország, RómaOlaszország lendülete, az emberek temperamentuma és az ételek mind vonzóak az emberek számára, Rómában pedig megvan minden, amit az ember egy olasz várostól elvárhat, sőt még annál is több!

Róma is előkelő helyet fogalal el a listánForrás: Life.hu


4. Indonézia, BaliAz egzotikus helyek mindig is vonzották az embereket, Bali pedig olyan csodálatos élmény az utazók szerint, amit egyszer az életben mindenkinek meg kell tapasztalnia, nem véletlen, hogy az első ötbe került.

5. Kréta, GörögországA gyönyörű, sokszínű tenger, a mediterrán életérzés és az elérhető árai miatt mindig népszerű turistacélpont lesz Görögország, azon belül is Kréta, amely a legdélebbi, és egyben a legnagyobb görög sziget. Aki eddig odautazott, az nem csalódott, és ez nem véletlen.

Kréta, GörögországForrás: AFP/hemis.fr/GUIZIOU Franck / hemis.fr/Guiziou Franck / Hemis.Fr


6. Spanyolország, BarcelonaA város lüktetése vonzza leginkább ide a turistákat, ne meg a spanyol emberek hevessége, és a csodálatos ételek. Itt aztán egy percre sem lehet unatkozni, nem véletlen, hogy az első 10 közé került egy a forgalmas, ugyanakkor gyönyörű város.

7. Csehország, PrágaAz ódon történelmi város vonzereje kétségkívül a gyönyörű épületeiben, és a városképben rejlik. Prágában gazdagon van látnivaló, csak győzzünk mindent megnézni, amit érdemes.

8. Marokkó, MarrákesMarokkó negyedik legnagyobb városa Marrákes, egy igazi mesevilág. Azok, akik fogékonyak az ilyen szépségű helyekre, biztosan imádni fogják kiismerhetetlensége, színei és a nyüzsgése miatt.

9. Törökország, IsztambulTörténelmi jelentősége kétségtelen, különlegessége pedig megkérdőjelezhetetlen és nemcsak azért az új világért, ami elénk tárul Isztambulban, hanem pusztán az elhelyezkedése miatt is: két kontinensen, Ázsiában és Európában is van egyszerre.

Isztambul, TörökországForrás: AFP/Manuel Cohen/Manuel Cohen/Manuel Cohen


10. Egyesült Államok, New YorkA Nagy Alma megannyi amerikai film színhelyéül szolgál, nem csoda, hogy sokan kíváncsiak az emberek erre az igazi metropoliszra, ahol mindig történik valami, és ami sosem tér nyugovóra.