Még ma is sok a téves információ a fogyókúra kapcsán: interjú Nagy Judittal

életmódváltás Nagy Judit BioTechUSA2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy Judittal, a Fitten pozitívan bloggerével beszélgettünk arról, hogy milyen kérdésekkel keresik fel a nők, akik fogyni, formálódni szeretnének. Judit azt is elárulta, melyik testrészükkel a legelégedetlenebbek a nők, és hogy mi rá a megoldás. 
  • Milyen kérdésekkel találnak meg leggyakrabban a fogyni, formálódni vágyó nők?

A legtöbb kérdés a diétára irányul. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a hagyományos ételeknek számos egészséges alternatívája létezik, ami nyugodtan beilleszthető egy fogyni vágyó étrendjébe is. Például a süteményeket is el lehet készíteni fehérjeporral dúsítva, szénhidrátszegény változatban is. Emellett a leggyakoribb kérdések közé tartozik, hogy a diétás étrend mellett mennyi és milyen edzést érdemes végezni a fogyás érdekében.

„A süteményeket is el lehet készíteni fehérjeporral dúsítva, szénhidrátszegény változatban is” Forrás: Instagram/fitten_pozitivan
  • A táplálkozás vagy az edzés kapcsán vannak nagyobb bizonytalanságok? Melyik témában van több megkeresés?

60-40%-os arányban a táplálkozásra vonatkozó kérdésekkel találkozom többször. Rengeteg tanács kering az interneten a diétás táplálkozásra vonatkozólag, és a fogyni vágyók nehezen igazodnak el a sok, és sokszor téves információ között. Emellett egyre több inzulinrezisztenciában, ételintoleranciában érintett ember kér segítséget a táplálkozásban, hogy hogyan tudna javítani egészségén, közérzetén.

  • Jellemzően melyik testrészükkel a legelégedetlenebbek a nők? És mi rá a megoldás?

Ezek a comb, a popsi, a has és a karok. Helyi zsírégetés sajnos nem létezik, azaz célzottan mondjuk csak a hasunkról nem tudunk fogyni. Alapjaiban a táplálkozás megreformálásával kell kezdeni, ha eredményeket szeretnénk elérni, legyen szó fogyásról, formálódásról vagy akár tömegnövelésről. Minden esetben egy minőségi alapanyagokra épülő, mindhárom tápanyagot tartalmazó étrend lenne ideális a szervezetünknek, vitaminokkal kiegészítve. A céljaink elérésében érdemes bevetnünk a táplálékkiegészítőket is. Fogyás esetén egy magasabb fehérjetartalmú étrend javasolt mérsékelt szénhidrátbevitellel. Fehérjebevitelünk – vitaminbevitelünkhöz hasonlóan – jellemzően nem elegendő, így egy változatos étrend mellett is célszerű fehérjeturmixot, fehérjeszeletet fogyasztanunk. A zsírégető folyamatokat fokozhatjuk edzés előtt L-karnitin, edzés alatt pedig aminosavak, azon belül BCAA- és glutaminfogyasztással.

„Minőségi alapanyagokra épülő, mindhárom tápanyagot tartalmazó étrend lenne ideális a szervezetünknek” Forrás: Instagram/fitten_pozitivan
  • Igaz, hogy ebben az időszakban a narancsbőr az egyik legégetőbb probléma? Erre mit szoktál tanácsolni?

A narancsbőrre a legjobb recept a tiszta minőségi táplálkozás mozgással kombinálva, kiegészítésképpen pedig napi szinten az SMR henger, ami nemcsak fellazítja az izompólyákat, de a narancsbőr eltüntetésben is segít.

  • A nyári bikiniszezonban milyen tippeket tudsz adni a hajrához, hogy a legjobb formába kerüljünk?

Mérsékelt minőségi szénhidrát- és sok friss zöldségfogyasztás, megemelt fehérjebevitel, napi minimum 2,5-3 liter szénsavmentes tiszta vízbevitel, heti minimum 3x60 perc kardió és erősítő edzés, illetve céljainknak, korunknak és egészségi állapotunknak megfelelő táplálékkiegészítők, melyekkel kapcsolatban kérjük ki szakértő véleményét.

Fitten-pozitivan :) (@fitten_pozitivan) által megosztott bejegyzés,

Csatlakozz!

Csatlakozz a közel 3000 főt számláló Légy fitt. Légy büszke. zárt Facebook csoporthoz, és tedd fel táplálkozással, edzéssel és táplálékkiegészítéssel kapcsolatos kérdéseidet direktben Nagy Juditnak, a csoport adminisztrátorának!

Utáltam az esküvői képeimet, lefogytam 45 kilóthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180621-utalta-az-eskuvoi-kepeit-45-kilot-fogyott-a-fiatal-lany.htmlA 28 éves Parisa Anahid évekig küzdött súlyproblémákkal. Életmódváltását követően ma úgy érzi, végre ő irányítja az életét, és újra boldog tud lenni. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoEgy szerep kedvéért hízott 23 kilót Charlize Theron: így adta lehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180620-egy-szerep-kedveert-hizott-23-kilot-charlize-theron.htmlCharlize Theron neve és a túlsúly ritkán hangzik el egy mondaton belül, hiszen soha nem voltak problémái a kilókkal. Egy szerep kedvéért azonban több mint 20 kilót szedett fel a színésznő, aki a forgatást követően arról számolt be: meglepően nehéz volt leadni a felesleget. Ez Zsír!--5 fogyókúrás tipp, ami tényleg használhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-fogyokuras-tippek-amik-tenyleg-hasznalnak.htmlTele van az internet mindenféle jól csengő és sokat ígérő diétával, nagy részük azonban többet árt, mint használ. Éppen ezért érdemes a talán kevésbé hangzatos, mégis sokkal többet érő, egészséges életmódra rávezető tippeket megfogadni. Ez Zsír!OrigoInzulinnal kezelt cukorbetegként váltott életmódot Niki: ismerd meg a történetéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180607-interju-simon-szimonettaval-es-arpas-nikivel-fogyas-edzes-cukorbetegseggel.htmlÁrpás Niki egy évvel ezelőtt határozta el magát az életmódváltás mellett. Mivel 12 éves kora óta inzulinnal kezelt cukorbeteg, profi segítséget kért az étrend- és az edzésterv kialakításához: Simon Szimonetta aerobikprezenterrel kezdtek közös munkába. Niki azóta nemcsak, hogy sokat formásodott, de a laboreredményei is egyre jobbak, és kevesebb inzulint kell használnia. Velük interjúztunk! Ez Zsír!OrigoA leginspirálóbb magyar nők a fitnesz és más sportágak területérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-inspiralo-magyar-sportolonok-a-fitnesz-teruleterol.htmlHa egy kis extra motivációra lenne szükséged, ideje megismerkedned ezzel az öt nagyszerű nővel, akik lépten-nyomon bizonyítják, hogy milyen remek dolog a sport, mennyi akaraterőt ad, és mennyi mindent képes kihozni az emberből. Ez Zsír!OrigoKefirt vegetáriánus barátnője szoktatta rá az egészséges táplálkozásrahttp://www.life.hu/ez-zsir/20180604-kefirt-vegetarianus-baratnoje-szoktatta-ra-az-egeszseges-taplalkozasra.htmlAz Ez Zsír! magazin múlt heti adásában a zenész Kefir volt Sarka Kata vendége a Life TV-n. Kefir elárulta, hogyan változott az életmódja az elmúlt pár évben, és az is kiderült, hogy ebben barátnője, Mihályi Mariann volt a segítségére. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.