Nem sok maradt mára az egykor hírhedt szekta, Little Bethlehem fényűző épületeiből, az azonban még mindig jól látszik, milyen pompában élt George Pike tiszteletes és hívei a hetvenes években.

A Little Bethlehem nevű, egyháznak nevezett, de valójában szektaként működő szervezetet George Pike alapította 1970-ben, Georgia államban. A fényűző épületeket, a templomot és a csillag alakú kápolnát, ahol Pike sírja is van, adományokból építették fel.

A szekta tagjai zárt közösségként éltek, szigorú öltözködési szabályaik voltak. Pike tiszteletest és családját, valamint a szekta területét jól szervezett biztonsági csapat védte. Saját pénznemük is volt, amint scriptnek neveztek. A scripthez csak az egyház tagjai férhettek hozzá, megakadályozva ezzel, hogy szektán kívüli egyének belelássanak a szervezet gazdálkodásába. Egy script egyébként egy amerikai dollárt ért. A szekta után az FBI is vizsgálódott egy időben, egy szervezeten kívüli, hibás kifizetés miatt.

Pike karizmatikus vezetési stílusa és a szekta szokásai, szabályai teljesen különböztek az addig megszokottól és a helyiek életmódjától. A szervezet tagjai prófétaként tisztelték vezetőjüket, aki 1996-ban, váratlanul hunyt el. A templomi vezetők a halála hónapjában kezdték el építeni sírhelyül a csillag alakú mauzóleumot, de csak 2003-ban fejezték be.

A közösség vezetését fia, David vette át, de 1999-ben lemondott. Ezután többször váltottak vezetőt, de senki sem tudta megállítani a szekta bomlását. Végül 2013-ban visszahívták David Pike-ot, hogy megtartsa a végső misét, és ő mondja ki az utolsó szavakat a templom bezárásakor. 2016 óta Little Bethlehem teljesen elhagyatott.

Lépje be az elhagyott területre, kísértetiesen néz ki ma Little Bethlehem. Kattinst a képre!

Kísérteties fotók: így néz ki ma az egykor hírhedt szekta, Little Bethlehem központjaForrás: NORTHFOTO/Abandoned Southeast / mediadrumworld.com/Abandoned Southeast / Mediadrumworld.Com

(DailyMail)